Lyhytkasvuiset näyttelijät raivostuivat: Miksei meitä valittu Lumikin kääpiöiksi?

07.06.2012 13:15 - Eeva Rajala

Lyhytkasvuiset näyttelijät ovat protestoineen, sillä heitä ei valittu esittämään seitsemää kääpiötä uutuuselokuvaan Lumikki ja metsästäjä. 

Kristen Stewartin tähdittämän elokuvan monissa rooleissa käytettiin normaalipituisia näyttelijöitä sen sijaan, että elokuvatuottajat olisivat pestanneet lyhytkasvuisia näyttelijöitä.

Seitsemän kääpiön roolihenkilöiden kasvoiksi oli muutettu tunnettujen brittinäyttelijöiden kasvoja. Monet pitävät tätä epäreiluna menettelynä, ja jopa Universal Picturesin vastainen protestimarssi on suunnitteilla.

- Sen sijaan, että tuottajat olisivat palkanneet pieniä ihmisiä, he käyttivät normaalikokoisia näyttelijöitä ja pienensivät heidän vartaloitaan digitaalisesti, kertoo lyhytkasvuinen näyttelijä Matt McCarthy.

McCarthyn mukaan on aivan yhtä väärin valita tummaihoisen hahmon rooliin valkoihoinen näyttelijä kuin valita lyhytkasvuisen rooliin normaalikasvuinen näyttelijä. Little People of America -järjestön edustajat ovat samoilla linjoilla McCarthyn kanssa. Järjestön mukaan elokuvateollisuuden pitäisi aktiivisesti palkata lyhytkasvuisia näyttelijöitä.

Lumikki ja metsästäjä -elokuva ei ole ainoa historiassa, joka on käyttänyt normaalikokoisia näyttelijöitä pienikokoisiin rooleihin. Esimerkiksi Taru sormusten herrasta -trilogian pienikokoisia hobitteja esitti normaalikokoiset näyttelijät. Sen sijaan Harry Potter -elokuvasarjassa lyhytkasvuisia näyttelijöitä käytettiin joissain rooleissa.

Kysymys kuuluu: Jos lyhytkasvuisilla näyttelijöillä on vaikeuksia saada töitä elokuvista tai tv-sarjoista, onko väärin, että normaalikasvuiset näyttelijät esittävät pienien henkilöiden rooleja? Ja mihin raja vedetään?

Lumikki ja metsästäjä -elokuva saa ensi-iltansa huomenna. Katso elokuvan traileri alta:

Lähteet: Discovery, TMZ

Kilpailut

Uusimmat