Ella Kanninen: Blondit ovat pulassa Italiassa

09.06.2012 17:15 - Rea Tallgren

Juontaja ja toimittaja Ella Kanninen on asunut jo kymmenen vuoden ajan pääsääntöisesti toisessa kotimaassaan Italiassa. Kannisen mukaan skandinaavinaiset ovat Italiassa todella kuumaa kamaa.

Koko kulttuuri on eroottisempaa ja sähäkämpää Italiassa, muotoilee Kanninen.

- Jos on vaalea ja nätti ja omistaa vaaleat silmät, on siellä vaikeuksissa, Kanninen vitsailee Voicelle.

- Suomalaiset on hirveän hyvässä maineessa siellä. Italialaiset tykkää meidän vaaleudesta ja pituudesta. Ne ovat asioita, jotka heitä meissä kiehtoo, hän kertoo.

- Italialaisilla on sanonta "pituus on puoli kauneutta", joten korkkarit jalkaa vaan, Kanninen paljastaa keinoksi taata huomion saaminen italialaismiehiltä.

- Muutamat ystävät sanoo, et he käyvät siellä egobuustausmatkoilla, Kanninen kertoo nauraen.

Italialaisissa ja suomalaisissa on Kannisen mukaan yllättävän paljon samaa, esimerkiksi rakkaus urheiluun tai rakkaus iskelmämusiikkiin sekä hyvin vahva tietoisuus omasta kansallisesta identiteetistä.

Italialaiset on todella ahkeria työntekijöitä kuten suomalaisetkin ja työmoraali on korkea, kuten meilläkin. Erojakin kuitenkin löytyy.

- Italiassa vieraille ei koskaan viedä kukkia. Ja minä aina vien kukkia ja sitten italialaiset on aina kauhean hämmentyneitä. Lapset viedään joka paikkaan, kuten ravintoloihin ja sitten he riehuvat siellä, Kanninen nauraa Voicelle.

Kilpailut

Uusimmat