Rock Of Ages ei ole tarkoitettu rock-tosikoille

27.06.2012 12:15 - Eeva Rajala

Rock Of Ages -elokuva jakaa ymmärrettävästi mielipiteet. Ne, jotka ovat odottaneet pelkästään kovaa rock-meininkiä, pettyvät. Ne, jotka ovat odottaneet viihdyttävää aivot narikkaan -elokuvaa, pitävät näkemästään.

Olen itse näiden kahden kategorian välimaastossa. Rock Of Ages esittelee katsojille muutamia suurimpia kasarihelmiä, kuten Pour Some Sugar On Me ja Paradise City. Kappaleilla on myös hyvin tärkeä asema, sillä ne kuljettavat itse tarinaa eteenpäin, ja mielestäni hyvin onnistuneesti.

Elokuvassa seurataan kahden nuoren rakastavaisen matkaa ja samalla heidän rakastamansa legendaarisen rockklubin eloonjäämistaistelua. Kaiken keskipisteessä on myös Tom Cruisen esittämä rocktähti Stacee Jaxx, jota naiset kuolaavat ja keneksi jokainen mies haluaa tulla.

Tom Cruise yllättää katsojan positiivisesti elokuvassa. Cruisen roolihenkilöön on laitettu tarpeeksi likaa ja hikeä, että se eroaa hänen muista roolisuorituksistaan. Epäilin ensin, mahtaako mies laulaa oikeasti elokuvassa, mutta totta se on. Ja melko hyvällä äänellä, jos vertaa oikeisiin rocktähtiin.

Elokuvan pääpari, näyttelijät Julianne Hough ja Diego Boneta, sopivat elokuvan tarinaan omalla söpöydellään. Tosin mietin, miten kumpaankin saisi vielä lisää rockasennetta mukaan. Kummatkin olivat hieman liian popahtavia kaiken hien, oksennuksen ja likaisen rockmusiikin keskellä. Ymmärrän toki, ettei elokuvassa kaikki tarvitse olla leimattu rockilla, mutta silti.

Paul Giamatti loistaa ilkeänä Stacee Jaxxin managerina. Mies on itse sanonut tekevänsä mieluusti pieniä sivurooleja, sillä niissä voi olla erikoisempi kuin päärooleissa. Giamatti on täysin oikeassa, ja on löytänyt managerihenkilönsä täydellisesti.

Mary J. Blige tekee elokuvassa ensimmäisen kunnon näyttelijätyönsä strippiklubin omistajana. Tosin strippiklubi ei välttämättä näytä ihan tavalliselta strippiklubilta, ja Bligen roolihahmo jää muiden vahvojen henkilöiden, kuten Alec Baldwinin, Catherine Zeta-Jonesin ja Russell Brandin jalkoihin.

Russell Brandin Lonny-hahmo on siveellisempi kuin aiemmin kuvittelin. Uskoin näkeväni hullusti sekoilevan brittikoomikon, mutta valkokankaalla olikin hauskoja läppiä heittävä baarin omistajaan ihastunut teknikko.

Täydet pisteet Giamattin lisäksi saa Catherine Zeta-Jones, joka mielestäni tekee oivan roolisuorituksen rockia vastaan taistelevana poliitikon vaimona. Jokainen pienikin liike ja ilme oli kenties tarkoin harkittu, sillä hänen roolihahmonsa osuus elokuvassa meni täysin aitona läpi.

Ohjaaja Adam Shankman halusi tehdä Rock Of Ages -elokuvan, sillä halusi ihmisten riehaantuvan elokuvateatterissa samalla tavalla kuin Rock Of Ages -musikaalin yleisössä. En usko, että Suomessa kansa alkaa juhlia ja laulaa mukana elokuvan aikana, mutta täytyy sanoa, että elokuva on silti hyvin viihdyttävä, tasapainoinen, eikä se missään mielessä käännytä luotaan mieskatsojiakaan.

Rockia ja sen "lieveilmiöitä" voi käsitellä eri tavoin. En usko, että tämä elokuva olisi tarvinnut kovin paljoa enemmän viittauksia seksiin tai huumeisiin tai ylipäätään rockmusiikin alleviivausta. Tämä oli toimiva kokonaisuus, joka nosti Shankmanin ohjaajana taas seuraavalle asteelle.

Rock Of Ages
Ohjaaja: Adam Shankman
Pääosissa: Tom Cruise, Julianne Hough, Diego Boneta, Mary J. Blige, Malin Åkerman, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Russell Brand
Arvosana: 4/5

Kilpailut

Uusimmat