Salatut elämät -tähti: 'Silmäni punoittavat ja tulehtuvat itkemisestä'

26.08.2012 10:15 - Senni Loikala

Salatuissa Elämissä Isabella Holmia näyttelevä Kirsi Ståhlberg kertoo Voicelle, millaista on näytellä voimakkaita tunnereaktioita vaativissa kohtauksissa.  

Salatut Elämät -päivittäissarjan vakikasvoa Isabella Holmia näyttelevä Ståhlberg kertoo, että vain erityisen raskaat juonenkäänteet vaikuttavat häneen vielä työpäivän jälkeen. Yksi tällaisista raskaista aiheista oli Isabellan lapsen kuolema, mikä vaikutti näyttelijään niin voimakkaasti, että hänen oli vaikea päästä pois fiktiivisen tragedian aikaansaamasta synkästä mielialasta.

- Ajatuksena oman lapsen kuolema on niin kamala, että se meni todella syvälle itsessänikin, selvittää Ståhlberg.

Lisäksi sellaiset kohtaukset, joissa näyttelijän täytyy itkeä, saattavat jättää myös fyysisiä merkkejä näyttelijään työpäivän jälkeen. Ståhlberg kertoo, että silmät punoittavat ja tulehtuvat, kun niitä pyyhitään ja maskeerataan itkemistä vaativien kohtauksien välissä. Näyttelijätär kertoo kuitenkin olevansa haka juuri itkun suhteen, nimittäin hän saa tarvittaessa kyyneleet poskilleen jo 20 sekunnissa.

Ståhlberg kertoo, että itkeminen on hänen lihasmuistissaan. Näyttelijätär paljastaa kyyneleiden tulevan, kun keskittyy kasvoihinsa ja siihen tunteeseen, kun itku on lähellä. Tällöin kasvot lähtevät vääntymään, hengitys kiihtyy ja keho jännittyy.

- Minun on paljon helpompi käydä itkemään kuin hirveästi nauramaan. Toisilla taas itku ei tule millään, mutta niillä on mahtava tekonauru, kommentoi Ståhlberg.

Ståhlberg kertoo, että Isabella on monien 25-45 -vuotiaiden katsojien lempihahmo. Näyttelijätär arvelee henkilöhahmonsa suosion johtuvan siitä, etteivät ihmiset yleensä voi sanoa tai tehdä mitä tahansa sympatian ja empatian takia. Isabella on kuitenkin röyhkeä ja tiukkasanainen, mikä ei jätä kylmäksi ketään.

- Mitä enemmän hahmo herättää tunteita hyvästä tai pahasta, sitä enemmän olen onnistunut, sanoo Ståhlberg.

Kilpailut

Uusimmat