Suomalaisnäyttelijöitä luultiin poliiseiksi!

05.09.2012 13:15 - Eeva Rajala

Suomen eturivin koomikot tähdittävät uutta poliisidraamasarjaa nimeltä Roba. Sarjan tähdet kertoivat Voicelle, että heitä on poliisin univormussa luultu oikeiksi poliiseiksi. 

Roba-sarjassa seurataan fiktiivisin keinoin Helsingin eteläisen piirin poliisien työtä. Sarjassa poliisin univormun päälle pukenut näyttelijä Kari Hietalahti kertoo Voicelle, että ihmiset luulivat häntä oikeaksi poliisiksi Helsingin kaduilla.

- Kyllä, jotkut tuollaiset poliisin asiakkaat, ne oikeat asiakkaat. Rantojen miehet saattoivat tulla juttelemaan, eivätkä ne tunnistaneet kyllä. Mutta kyllä varmasti luulivat oikeaksi poliisiksi, Hietalahti muistelee kuvauksia.

Sarjassa myös poliisia näyttelevä Leena Pöysti kertoo tapauksesta, missä hän ja Aku Hirviniemi olivat istuneet poliisiautossa kuvauksissa, kun vanhempi nainen oli tullut selvittämään asioita.

- Kerran istuimme Aku Hirviniemen kanssa maijassa Hietaniemen torin laidalla koko kuvausryhmä ympärillä. Akusta, kameroista ja lampuista huolimatta eräs rouva tuli minulla auton ikkunasta selvittämään peräänajotilannetta edelliseltä päivältä, että voitaisiinko tästä puhua, Pöysti kertoo.

Pöysti piti muutamaan eri otteeseen sanoa naiselle, etteivät he ole oikeita poliiseja. Rouva oli kuitenkin ollut niin latautunut siihen, että homma selvitetään. Taisi rouva luulla, että paikalla kuvataan Poliisit-tositv-sarjaa. Pöysti kertoo, että muitakin samanlaisia tapauksia varmastikin oli, mutta näyttelijöillä oli myös tiukat säännöt.

- Meillähän oli tietenkin sääntö, että muuten kuin kameroiden edessä, niin emme saaneet olla niissä kaikissa tunnusmerkeissä. Peitimme aina kaikki lähtiessämme lounaalle ja mihin milloinkin kuvaustauolla.

12-osainen draamasarja Roba alkaa MTV3:lla 1. lokakuuta. Hietalahden, Pöystin ja Hirviniemen lisäksi sarjaa tähdittävät muiden muassa Riku Nieminen, Ilari Johansson ja Mari Perankoski.

Kilpailut

Uusimmat