Uutuuskirja paljastaa: Spede varasti Simon ideoita

07.09.2012 07:15 - Eeva Rajala

Iltapäivälehdet kertovat tänään ilmestyvästä Simo Salmisen elämäkerrasta. Tuomas Marjamäen kirjoittamassa kirjassa puhutaan muun muassa siitä, miten Spede Pasanen varasti Salmisen ideoita. 

Simo Salminen - Se se vaan on sillä lailla -kirjassa kerrotaan, miten Salminen jäi Vesa-Matti Loirin ja Speden varjoon uransa aikana. Hän ei esimerkiksi koskaan ollut mukana elokuvien käsikirjoitustiimissä, vaikka esitti ideoitaan usein. Spede ei kiinnostunut miehen ideoista, ainakaan siinä kohtaa.

"Ilmeisesti ne kuitenkin jäivät hänen kaaliinsa, ja puolen vuoden tai vuoden päästä idea tuli esiin, mutta en minä siitä muistuttanut", Salminen kertoi aikoinaan televisiossa.

Salminen kuitenkin kertoo, ettei tällä ollut niin väliä. Hän pärjäsi Spede Pasasen kanssa, sillä antoi tämän olla pomo, kun itseään hän tituleerasi duunariksi. Salmisella ei myöskään ollut Loirin ja Speden tavoin oikeutta muutella repliikkejään, mutta Salminen piti malttinsa.

Toisaalta Salminen kertoo kirjan alussa, ettei koskaan jäänyt Speden varjoon, eikä Spede käyttänyt häntä hyväkseen.

"Joku asioista tietämätön on joskus ääneen sanonut, että Pasanen olisi käyttänyt mua hyväkseen, mutta kyllä se oli ihan päinvastoin. Mä käytin Pasasta hyväkseni. Hän tarjosi hyvän duunin ja maksoi kymmenen kertaa suuremman summan kuin olisin itse kehdannut pyytää. Kyllä tulee tippa silmään, kun häntä muistelee."

Kirjassa kerrotaan myös muun muassa millainen rasavilli poika Salminen oli nuorena. Teos kertaa myös nykyään vanhainkodissa Salossa asuvan Salmisen rahahuolia ja terveysongelmia.

Lähteet: Iltalehti, Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat