IS: Onko tässä Suomen onnettomuusalttein näyttelijä?

18.09.2012 07:15 - Eeva Rajala

Näyttelijä Risto Kaskilahti myöntää olevansa melkoinen Hessu Hopo, kun hän kuvailee onnettomuusalttiuttaan. Hänellä on kuvauksissa sattunut jos jonkinlaisia loukkaantumisia, ja henkikin on ollut lähteä, kertoo Ilta-Sanomat.

Kaskilahti esitti viime vuonna ensi-iltansa saaneessa Risto-elokuvassa näyttelijää, joka neliraajahalvaantuu työtapaturmassa. Elokuvasta tehty sarjaversio nähdään TV1:llä alkaen 23. syyskuuta. Kaskilahti kertoo Ilta-Sanomissa, että todellisuudessakin vaaratilanteita on sattunut työpaikalla.

Vakava tilanne sattui Elixir-ohjelman kuvauksissa vuonna 2009, kun ravihevonen potkaisi Kaskilahtea rintaan.

- Meinasin kuolla. Kaviosta jäivät kurat rinnuksille. Annoin myöhemmin hevoselle porkkanan, mutta vähän pelkäsin sitä lopun kuvauspäivän, Kaskilahti veistelee.

Pienempiä loukkaantumisia on Kaskilahden mukaan ollut paljonkin. Esimerkiksi Raja 1918 -elokuvan kuvauksissa näyttelijä löi kätensä niin, että rystysistä meni nivelkapseli. Mies oli ottanut kuvauksissa särkylääkettä ja sanonut seuraavat repliikit, jonka jälkeen olikin lähdetty sairaalaan.

- Elokuvassa näkyy, miten kämmenselkä on turvonnut.

Monipuolisesti liikuntaa harrastanut Kaskilahti osallistuu tulevaan Tanssii tähtien kanssa -kauteen tanssija Susa Matsonin kanssa, mutta harjoittelee tällä hetkellä jalka teipattuna, sillä on taas tullut "hessuhopoiltua". Mies kuitenkin sanoo, ettei jalassa ole mitään vakavaa vammaa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat