Suosikin lopettamista surraan: ”Jyrki kääntyisi haudassaan”

20.09.2012 07:15 - Eeva Rajala

Eilen R.I.P.-viestit Suosikki-lehden lopettamisuutisesta valtasivat muun muassa Facebookin. Tänään iltapäivälehdissä kerrataan, millainen vaikutus lehdellä on ollut. 

Ilta-Sanomat kertoo, että monen sukupolven nuoruuteen kuuluneesta lehdestä suurin kiitos kuuluu sen entiselle, edesmenneelle päätoimittajalle Jyrki Hämäläiselle, joka toimi aikoinaan 35 vuotta lehden päätoimittajana. Suosikki-lehden lopettamisesta on pahoittanut mielensä muun muassa Hämäläisen ex-vaimon Arja-Liisa Ingus.

- Voi kamalaa! Se on niin sääli! Jyrki kääntyisi haudassaan. Suosikki oli hänelle niin tärkeä...Jyrki oli mestari. Hän teki historiaa olemalla nuortenlehden päätoimittaja 60-vuotiaaksi asti. Siihen eivät ole muut pystyneet, Ingus kertoo Ilta-Sanomissa.

Otavamedia ilmoitti eilen lopettavansa Suosikin julkaisemisen kannattamattomana. Viimeinen numero ilmestyy joulukuussa.

- Nuorison mediankäyttö muuttui ja musiikin kulutus pirstaloitui, Suosikin nykyinen ja viimeiseksi jäävä päätoimittaja Ville Kormilainen kertoo Iltalehdessä lopettamisen syistä.

Kormilainen kuitenkin vakuuttaa, että lehteä tehdään loppuun asti täysillä. Lehden 51-vuotinen historia aiotaan myös laittaa näyttävästi ja "suosikkimaisesti" kansiin viimeisessä numerossa.

Lähteet: Ilta-Sanomat, Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat