Tästä hahmosta Jussi Lampi kuulee edelleen: Se oli totaalinen oppikoulu

27.09.2012 16:15 - Eeva Rajala

Moni muistaa nähneensä näyttelijä Jussi Lammen ensimmäisen kerran 90-luvun huippusuositussa tv-sarjassa Ruusun aika. Lampi muistelee Voicelle, että sarjassa mukana oleminen tutustutti hänet kertaheitolla julkisuuteen. 

Jukka Puotilan tähdittämä Ruusun aika -sarja tuli televisiosta vuosina 1990 ja 1991. Sarjalla oli 1,5 miljoonaa katsojaa joka viikkoa. Lampi oli mukana sarjassa viimeisenä teatterikorkeakouluvuotenaan ja esitti Anton-nimistä kukkakauppiasta, joka seurusteli Ruususen perheen Meri-tyttären kanssa, jota esitti Katja Kiuru.

Lampi muistelee, miten julkisuus pamahti sarjan suosion vuoksi päin naamaa yhdellä rysäyksellä. Samaan aikaa teatterissa näytellyt Lampi alkoi törmätä jännittäviin kauppareissuihin.

- Väki oli, että "Hei, tuossa on toi Anton!" Itse ei huomannut sitä, mutta muksut ja vaimo huomasivat sen. Skidit olivat siinä iässä, että sanoivat "Me ei lähetä sun kanssa kauppaan, mennään äidin kanssa, että saadaan olla rauhassa," Lampi muistelee.

Näyttelijän myöntää Ruusun ajan olleen hänelle totaalinen oppikoulu. Hänet yllätti se, miten ihmiset halusivat hänen nimikirjoituksiaan. Mies kertoo olleensa tuolloin hieman kujalla julkisuudestaan. Sarjan loppumisesta on yli 20 vuotta, mutta edelleen aina silloin tällöin Lampi kuulee kauppareissuillaan kommentteja kuten "Miiitäs kukkakauppias?"

Lampi muistaa myös, miten hänen silloinen vaimonsa Tuula alkoi myös kuulla miehensä edesottamuksista sarjassa. Sarjan viimeisessä jaksossa nähtiin, miten Anton ja Meri saivat yhteisen lapsen. Tuula-vaimolle tultiin surkuttelemaan hänen miehensä tekemisistä.

- Vaimo piti vaatekauppaa Kontulan ostarilla ja sille tuli jengi sanomaan, että "Se Jussi nyt sitten tällaisen tempun meni tekemään. Että vieraalle naiselle lapsen meni tekemään sitten,"

Tuula oli selittänyt sanojalle, että kyseessä on tv-sarja, että he näyttelevät olevansa pariskunta ja vain näyttelevät saavansa yhteisen lapsen. Juttu oli kuitenkin jatkunut ja vaimo oli kuullut kommentteja kuten "Miten sinä jaksat sitten eteenpäin?"

- Se oli todella hämmentävää, Lampi naureskelee 20 vuoden takaisille jutuille.

Lampi nähdään seuraavaksi Vares - pimeyden tango -elokuvassa, kun hänen roolihahmonsa, rikollinen Veikko Hopea, palaa takaisin.

Kilpailut

Uusimmat