IS: Marco Bjurströmin ohjaama uutuusmusikaali lapsilta kielletty!

17.10.2012 07:15 - Eeva Rajala

Marco Bjurström on ohjannut Rent-klassikkomusikaalin Helsingin Aleksanterinteatterin lavalle, mutta perheen nuorimmat eivät pääse ilman vanhemman seuraa katsomaan rohkeaa musikaalia, kertoo Ilta-Sanomat. 

Rock-oopperaksi tituleerattu Rent on rajoja rikkova musikaali. Se kertoo boheemia taiteilijaelämää elävistä nuorista, jotka yrittävät selvitä 90-luvun New Yorkissa, kun hiv ja aids ovat monen elämässä mukana.

Bjurström on lehden mukaan ohjannut muutamat kohtaukset hyvin rohkeiksi. Eilen lehdistötilaisuudessa esitetyssä kohtauksessa musikaalin näyttelijät jäljittelivät muun muassa masturbointia ja ryhmäseksiakteja. Useat mies- ja naisparit suutelivat ja yksi naishahmoista pyllisti paljain takamuksin kohti yleisöä.

- Ujoimmat voivat nyt peittää silmänsä, tämä kohtaus on hieman rajumpi. Kohtauksen idea on, että nämä nuoret haluavat provosoida paikalla olevia byrokraatteja, Bjurström kertoi yleisölle ennen kohtausta.

Raskaiden teemojen ja rohkeiden kohtausten vuoksi esityksen ikärajaksi on laitettu K-12. Bjurström kertoo, että musikaalin kohtaukset pysyvät hyvän maun rajoissa. Hän ei kuitenkaan haluaisi nähdä liian nuoria yksin yleisössä.

- Pienimmät voivat tulla vanhemman kanssa, jotta vanhempi voi myöhemmin selittää, mistä on kyse, Bjurström kertoo lehdelle.

Rent-musikaalissa näyttelee muun muassa PMMP-yhtyeestä tuttu Mira Luoti, jolla on rohkea striptease-tanssi musikaalissa. Bjurströmin mukaan vaatteet eivät vähene, mutta kohtaus on silti kuuma. Musikaalissa nähdään myös muiden muassa Peter Pihlström, Sanna Parviainen, Matti Leino ja Natalil Lintala.

Rent-musikaali pyörii kolme viikkoa Aleksanterinteatterissa. Tällä viikolla järjestetään kaksi ennakkonäytöstä, virallinen ensi ilta on ylihuomenna perjantaina.

Lähde: Ilta-Sanomat

Arvostele artikkeli

Uusimmat