Suomalaisnäyttelijä kieltäisi popcornit elokuvateattereissa

15.11.2012 15:15 - Eeva Rajala

Voice kysyi Imaginaerum-elokuvan tähdiltä, saako elokuvateattereissa puhua heidän mielestään näytösten aikana. Viesti oli selvä.

Kaksoisroolissa Imaginaerum-elokuvassa oleva näyttelijä Ilkka Villi kertoi ottavansa elokuvissa hölinän ja kännyköiden räpläämisen jopa henkilökohtaisena loukkauksena.

- Olen tosi puritaani. Mielestäni elokuvateattereissa ei saisi olla edes popcornia eikä karkkia. Nautin siitä, että ihmiset ikään kuin hengittävät samaan rytmiin ja ovat jotenkin siinä tarinassa. Kaikki, mitkä vievät pois siitä tarinan maailmasta ja tuo arkitodellisuutta, niin se sotkee mielestäni katsojakokemusta.

Villi kertoo, että hänelle on käynyt elokuvateattereissa niinkin, että 20 minuuttia elokuvasta on mennyt täysin hukkaan karkkirapistelujen takia.

- Ensin meni kymmenen minuuttia pilalle ennen kuin uskalsi sanoa mitään. Sitten menee kymmenen minuuttia sen jälkeen pilalle, koska harmittaa, kun joutui sanomaan jollekin. 20 minuuttia leffasta on pilalla. Pitää mennä katsomaan siis uudestaan, Villi muistelee.

Nightwish-yhtyeen säveltäjä ja elokuvassa myös näkyvä Tuomas Holopainen on Villin kanssa samoilla linjoilla. Hänen mielestään elokuvateattereissa ei saa puhua.

- Jos on jotain tähdellistä sanottavaa, voi kuiskata vieressä olevan korvaan. Kyllä se on todella raivostuttavaa, puhuminen ja tekstaaminen. Jotkut jopa soittavat parhaimmillaan. Se on ihan vihoviimeistä.

Monesti Yhdysvalloissa vierailleelle Holopaiselle on tullut tutuksi myös amerikkalaiset elokuvateatterit, jossa hiljaisuus ja korrektisti käyttäytyminen näyttää olevan lähinnä outous.

- Kävin aikoinaan katsomassa Hostel 2 -elokuvan kutsuvierasensi-illassa. Aina kun tapahtui jotain viimeisen päälle veristä ja iljettävää, jengi nousee pystyyn, taputtaa ja huutaa. Se ei vaan mennyt meikäläisen jakeluun millään tavalla. Pikkasen söi fiilistä, Holopainen kertoo.

Stobe Harjun ohjaama Nightwish-elokuva saa ensi-iltansa ensi viikon perjantaina. Katso elokuvan traileri alta:

Kilpailut

Uusimmat