IS: Kotikatu-kulisseissa kuohuu – miksi loppuratkaisua muutettiin radikaalisti?

27.11.2012 07:15 - Eeva Rajala

Kotikatu-sarja lähenee päätöstään. Ilta-Sanomien mukaan viimeisten jaksojen käsikirjoitusta muutettiin Ylen toimesta radikaalisti. 

Tämän vuoksi käsikirjoittajat vetivät nimensä pois jaksojen lopputeksteistä. Sarjan päävastuullinen tuottaja Marina Meinander kommentoi Ilta-Sanomien printtiversiossa, että käsikirjoitusta kehitettiin eteenpäin ja muutoksia tehtiin tuotannollisista syistä. Viimeisistä jaksoista on poistettu kokonaisia juonilinjoja sekä näyttelijöitä budjettisyihin vedoten.

Sarjan käsikirjoittajat eivät voineet tietää, miten paljon juonta ja tapahtumia muutetaan, joten he eivät voineet allekirjoittaa käsikirjoitusta.

- Olen mukana käsikirjoittajana ja otan vastuun siitä, mikä on kirjoitettu. Nyt tekstiä oli muutettu hyvin paljon ja sitä luvattiin vielä muuttaa. En voinut tietää, mitä siitä tulisi, käsikirjoittaja Johanna Hartikainen sanoo lehdelle.

Sarjan toinen käsikirjoittaja Veli-Pekka Hänninen pitää muutostapaa outona, vaikka ymmärtää toki, että käsikirjoituksia muokataan.

- Ainahan niitä muutetaan, muttei näin isosti ja etenkin, kun emme tiedä, mihin suuntaan. Viimeisissä versioissa näkyi jotain ihan muuta kuin oli tilattu ja sovittu, Hänninen kertoo Ilta-Sanomissa.

Käsikirjoittajat kertovat samalla olevansa huolissaan työnkuvastaan ja asemastaan. Hänninen pohtii, onko arvostus todella näin surkeaa. 17 vuotta pyörinyt Kotikatu päättyy ensi viikolla.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat