Forrest Gump, Pretty Woman… Nämä näyttelijät kieltäytyivät menestysrooleista

26.01.2013 11:15 - Niina Jokiaho

Monet elokuvat olisivat näyttäneet täysin erilaisilta, jos päärooleihin olisi valittu ensimmäisenä ehdolla ollut henkilö.

Moni kuuluisa näyttelijä on saanut uraansa nostetta yhdestä tietystä roolista. Moni esimerkiksi muistaa Julia Robertsin herkän suorituksen Pretty Woman -elokuvassa. Mutta hänkään ei ollut valitsijoiden ensimmäinen ehdokas päärooliin - osaa tarjottiin ensin Molly Ringwaldille, mutta hän kieltäytyi.

Samankaltaisia huippurooleihin liittyviä jakoja on useita. Esimerkiksi...

1. Basic Instinct -elokuvassa uperseksikkään Sharon Stonen paikalla piti ensin olla Catherine Tramell. Roolia kaavailtiin myös Top Gun -elokuvassa ihastuttaneelle Kelly McGillisille.

2. Dirty Dancing -elokuvan miespääosaan kaavailtiin Val Kilmeria - mutta naiskatsojien onneksi osaan valittiin Patrick Swayze.

3. Hohto-elokuvan tunnelma olisi saattanut olla eri, jos pääosaa olisikin kauhistuttavan Jack Nicholsonin sijaan näytellyt koomikko Robin Williamsille, jota rooliin myös harkittiin.

4. Uhrilampaat-elokuvassa FBI-agentin menestysroolissa nähtiin Jodie Foster - mutta vain siksi, että Michelle Pfeiffer oli kieltäytynyt elokuvasta sen väkivaltaisen käsikirjoituksen vuoksi.

 

5. Jos ohjaaja George Lucas ei olisi pitänyt kiinni mielipiteestään, Indiana Jonesia olisi näytellyt Tom Selleck - ei Harrison Ford.

6. Gladiaattori-elokuva nosti menestykseen Russel Crowen - hän voitti elokuvasta Oscarin. Mutta roolia tarjottiin ensin Mel Gibsonille - joka kieltäytyi.

7. Kun Titanic upposi, Leonarco Di Caprio jäätyi kuoliaaksi Jack Dawsonina. Mutta hänen rooliaan tarjottiin ensin Matthew McConaugheylle.

8. Tom Hanks on yhtä kuin Forrest Gump. Mutta kuinka rooliin olisi sopinut osasta kieltäytynyt John Travolta?

Kilpailut

Uusimmat