IS: Perhehelvetin kokenut Kaisa Liski: Elämäni on nyt balanssissa

11.05.2013 09:45 - Katariina Näreaho

Kiinteistökunigattaren perhe-elämä on nykyään seesteistä. Väkivaltainen parisuhde ja tiukat ajat yksinhuoltajana ovat vain muisto entisestä. "Nujertumiseni oli lähellä, mutta selviydyin naarasleijonan luonteella", Liski kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Tätä nykyä Kaisa Liskin päivät täyttää työn ja aviomies Kimmon ohella yhdeksän kuukautta vanhan Manu-poika, jonka odotusaikaa suomalaiset saivat seurata myös televisiosta. Tuolloin otsikoihin nousi kohuksi asti Liskin päätös olla imettämättä lastaan. Palautetta sateli naiselle rankalla kädellä.

- Kun puhuin, etten aio imettää lastani, sain palautetta laidasta laitaan. Olen joko aina itseriittoinen tai minulla on sisäinen rauha kondiksessa, Liski kertoo Ilta-Sanomille.

Päätös kuitenkin pyörtyi ja nainen imetti Manua neljä kuukautta.

Kiinteistökuningattarella on aiemmasta liitostaan kaksi aikuista lasta, Amanda ja Valtteri. Liitto kuitenkin kariutui ja Liski jäi yksinhuoltajaksi. Rahaakaan ei juuri siihen aikaan tilipussiin kertynyt.

- Tein kolmea työtä, opiskelin ja elin yksinhuoltajana. Jouduin luopumaan rahan takia autosta. Vettä satoi, kun talutin polkupyörällä kolmea ruokakassia. Se kaatui ylämäessä ja takapakkarilla ollut kassi levisi maahan. Itkin, huusin ja keräsin kamat. Päätin, että nyt loppui köyhyys ja alan tehdä rahaa, nainen muistelee.

Entisiin parisuhteisiin mahtuu myös vääriä valintoja. Yksi hänen ex-miehistään oli väkivaltainen. Perhehelvettiä kesti kymmenen vuotta. Liski kertoo lehdessä, kuinka vaikeaa väkivaltaisesta suhteesta lähteminen on.

- Hyväksyin pahuutta liian pitkään. En uskaltanut lähteä, vaikka parisuhde oli hirveä. Olisin voinut kuolla siihen paikkaan. Elin kaksoiselämää. Mitä kauheammaksi kaikki muuttui, sen leveämmäksi hymyni muuttui. Ihmiset eivät nähneet sitä minusta. Ei ole mikään klisee, että lähde heti, kun ensimmäinen lyönti tulee. Se ei siihen jää.

Tällä hetkellä nainen tuntee elämänsä olevan balanssissa. Seesteistä perhe-elämää eletään työn ohella Hausjärvellä sijaitsevassa hirsitalossa. Kaksi työpäivää viikossa Liski tekee kotoa käsin saadakseen olla perheensä kanssa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat