Asiantuntijan vinkit: Näin kotikatsoja saa Splash!-ohjelmasta enemmän irti

17.05.2013 14:45 -

Julkkisten uimahyppykilpailu Splash! alkaa tänään televisiossa. Päätuomari Joona Puhakka vinkkaa, mihin tv-katsojien kannattaa kiinnittää huomionsa.

Nelosella tänään kello 20.00 esitettävässä Splash!-ohjelmassa nähdään, kuinka hyvin julkisuudesta tutut henkilöt ovat oppineet tekemään uimahyppyjä. Harjoitteluaikaa on ollut vain muutaman viikon ajan.

Yksi ohjelman tuomareista on uimahypyissä Euroopan-mestaruuden voittanut Joona Puhakka. Hän kertoo, että tv-katselijoiden kannattaa arvioida julkkisten hyppyjä seuraavilla peruskriteereillä:

1. Onko hyppääjällä hyvä tasapaino?
2. Pysyykö vartalo suorassa hypyn aikana?
3. Tuleeko hyppy veteen siten, että vettä ei juurikaan roiskahda?

Puhakka lupaa itse arvioida hyppääjiä samalla tavoin kuin oikeissa uimahyppykilpailuissakin.

– Seuraan sitä, irtoavatko jalat hypyn aikana toisistaan ja ovatko nilkat ojennettuina. Ovatko kädet ja pää oikeassa asennossa ja niin edelleen, Puhakka kertoo.

– Painotan paljon kuitenkin myös sitä, miten hyvin hyppääjät uskaltavat tehdä ja kuinka paljon kehittyvät ohjelman aikana. Jos uskaltaa tehdä hypyn itsevarmasti, se on jo hyvä.

Hän uskoo, että julkkikset voivat päästä ohjelman aikana yllättävän hyviin tuloksiin.

– Toivon, että joku tekisi metristä kaksi ja puoli volttia. Kunnioittaisin sitä enemmän, kuin että joku uskaltaa hypätä kympistä pää edellä. Voltit ovat teknisesti vaikeampia, Puhakka sanoo.

Kilpailut

Uusimmat