Tänään tv:ssä: Elokuva, joka teki 100 miljoonan dollarin tappiot!

05.07.2013 07:45 - Mikko Räsänen

Renny Harlinin Kurkunleikkaajien saaresta piti tulle eeppinen merirosvoseikkailu. Sen sijaan siitä tulikin eeppinen elokuvafloppi.

Kurkunleikkaajien saari teki Renny Harlinista entistä tunnetumman, mutta ei varmasti tavalla, jolla hän toivoi. Vuonna 1995 valmistunut elokuva pääsi nimittäin Guinnessin ennätysten kirjaan kaikkien aikojen pahimpana floppielokuvana. Yli 115 miljoonaa dollaria maksanut elokuva tuotti nimittäin lipputuloina vain 10 miljoonaa dollaria.

Yksi tappion syistä oli mahdollisesti se, että Harlin oli välttämättä halunnut pääosaan tyttöystävänsä Geena Davisin, vaikka häntä ei tunnettu toimintatähtenä. Harlin näki vaivaa puhuakseen tuottaja Mario Kassarin ympäri ja ottamaan Davisin pääosaan.

Miespääosan esittäjää oli vaikea löytää, sillä Tom Cruise, Charlie Sheen, Michael Keaton, Liam Neeson ja Keanu Reeves kieltäytyivät kaikki roolista. Michael Douglas suostui, mutta vaati, että hänen roolinsa kasvatetaan yhtä suureksi kuin Davisin rooli. Näin piti tehdä, mutta lopulta Davisin roolia kasvatettiin niin, että Douglas vetäytyi projektista ja Matthew Modine sai miespääosan.

Kurkunleikkaajien saari
TV5
Tänään klo 21.00

TV5 ja The Voice kuuluvat SBS Discoveryyn.

Kilpailut

Uusimmat