Helena Lindgren suomalaisnaisille: Säilyttäkää oma hiusvärinne

21.07.2013 10:15 - Katariina Näreaho

Meikkitaiteilija Helena Lindgren kummastelee, miksi suomalaiset peittävät oman luonnollisen hiusvärinsä.

56-vuotias näyttelijä-laulaja-meikkitaiteilija Helena Lindgren kertoo olevansa hyvillään siitä, että suomalaisnaiset ovat nykyään rohkeampia pukeutujia.

- Kaduilla näkyy nyt kesällä paljon värejä. On hienoa, että niitä uskalletaan käyttää. Naiset uskaltavat myös olla vähän rohkeampia ja naisellisempia. Näkyy paljon hameita ja mekkoja sekä hiuksissa koristeita, nainen tuumaa.

Ennen suomalaisnaiset eivät ole olleet yhtä uskaliaita pukeutujia.

- Kun tein paljon meikkitöitä ja kiersin Suomea, silloin piti kädestä pitäen näyttää naisille. Suomalaiset olivat arempia. Naiset sanoivat, että "En minä viitsi, en minä voi". Mutta nyt se on pikkuhiljaa alkanut mennä perille, ja uusi sukupolvi tekee sen luonnostaan.

Lindgren toivoisi kuitenkin, että suomalaiset säilyttäisivät oman luontaisen hiusvärinsä. Nykyään kun nuorilla tuntuu olevan vain hyvin tummia tai erittäin vaaleita hiusvärejä.

- Sitä ihmettelen, miksi suomalaiset eivät pidä omia värejään. Hirveästi värjätään hiuksia ihan mustaksi tai ihan valkoiseksi.

Hiusten sävyttäminen on naisen mielestä sopivaa. Omaa väriään voi kirkastaa, mutta liian radikaalit teot eivät ole hänestä hyvä juttu.

- Kerran eräs ranskalainen ystäväni ihmetteli, miksi kaikki ovat täällä mustatukkaisia. Esimerkiksi keskieurooppalaiset rakastavat meidän omia värejä, tuhkan vaaleutta ja kuulautta.

- Melkein jokainen nuori, joka tulee kadulla vastaan, on värjännyt hiuksensa ihan valkoiseksi tai mustaksi. Pitäisi luottaa vain omiin väreihin, Lindgren toteaa.

Kilpailut

Uusimmat