Naisille suunnattu radiokuunnelma alkaa syyskuussa

20.08.2013 12:45 - Mikko Räsänen

Syyskuussa käynnistyvä Pikku Naisia 2.0 -kuunnelma tarjoaa suomalaisille uudenlaista radioviihdettä.

The Voice -radiokanavalla kuullaan Pikku Naisia 2.0 -kuunnelma 2. syyskuuta alkaen. Kuunnelmassa kolme eri elämäntilanteessa olevaa naista keskustelevat naisen arjen aiheista.

Uuden ajan radiokuunnelma on tehty kiireisen elämän tarpeisiin: jaksot ovat lyhyitä, ne esitetään radiokanavalla päivittäin ja sarjaa voi seurata myös Voicen nettisivuilla. Pikku Naisia 2.0 - radiojatkokuunnelma maalaa tarinaa kolmesta kaupunkilaisnaisesta, Annasta, Marista ja Kristasta, joista jokainen katselee maailmaa omasta näkökulmastaan.

- Anna, Krista ja Mari ovat kuin keitä tahansa meistä samanlaisista kaupunkilaisnaisista, ei keitään, mutta sekoitus kaikkia. Suoraa yhtäläisyyttä oikeaan elämään ei hahmoilla ole. Totta kai sitä poimii palan sieltä ja toisen täältä, ja yhdistelee ne sitten sopivalla tavalla oman näköisikseen paketeiksi, kertoo sarjan käsikirjoittaja Eeva-Maria Lisko.

Kirjoittaja itse pitää radiota oivana alustana värittää kirjoitettu teksti jokaiselle kuulijalle oman näköiseksi.

- Kuunnelmassa joku lukee kirjoitetun tekstin kuulijalle. Ääni on enemmän kuin pelkkä teksti tai kuva, ääni luo mielikuvia ja saa kirjoitetun tekstin kasvamaan paperia suuremmaksi, kertoo Lisko.

- Me kolmekymppiset muistamme lapsuudestamme radiokuunnelmat ja kirjaston satutunnit, sen tunnelman, joka niihin liittyi. Nykyisin ihmisillä on aivan liian vähän aikaa pysähtyä minkään asian äärelle, joten uudistettu kuunnelma on tiivistetty muutaman minuutin pätkiin ja niitä pätkiä toistetaan useampaan kertaan päivässä, jotta jokainen halukas voi löytää oman aikansa päivittäisen pätkän kuulemiselle. Kuka kahvitunnilla, kuka lounaalla, kuka taas töistä pääsemisen jälkeen keittiössä ruokaa laittaessaan tai illalla omia hommia puuhaillessaan.

- Kaupallinen radio ei ole aiemmin Suomessa tehnyt kuunnelmia. Aika on odottanut tätä uudenlaista joustavampaa formaattia perinteisen puolituntisen radioteatterin rinnalle.

Eeva-Maria Lisko on julkaissut lyhytproosaa ja novelleita eri nimimerkkien takana jo yli viidentoista vuoden ajan. Ensimmäiset omalla nimellä kirjoitetut tarinat ilmestyivät uudistuneessa Reginassa keväällä 2013. Kolme täyspitkää romaanikäsikirjoitusta on työn alla, kaksi niistä jo muokkausvaiheessa valmiina näkemään päivän valon.

Muut työryhmän jäsenet ovat äänituottaja Joni Hartikainen, kuunnelman kertojaääni Cia Heritty ja dialogit näyttelevä Ria Kataja. The Voice -radiokanavan ohjelmajohtaja René Mäkinen on innoissaan uudesta aluevaltauksesta.

- Tuomme radioon kohderyhmäämme arkisella, mutta samalla mielenkiintoisella tavalla puhuttelevaa sisältöä. Sisältökilpailu on kaupallisessa radiossa tällä hetkellä ihanan kovaa, ja tällä kuunnelmalla vastaamme tuohon huutoon tuomalla taajuudelle runsaasti samaistumispintaa ja tuulia oikeasta elämästä.

Kuunnelmaa esitetään radiossa yksi osa päivässä arkisin klo 9.15, 12.15, 17.15 ja 20.15. Viikon kaikki osat kuullaan kokonaisuudessaan lauantaisin ja sunnuntaisin klo 09.00 alkaen. Osat ovat kuunneltavissa myös Voicen nettisivuilla, josta löytyy kuunnelman henkilöiden esittely ja paljon lisätietoa.

Kilpailut

Uusimmat