Jari Sarasvuo: Lilon haastattelun esittämiseen on kaksi syytä

13.02.2014 16:57 - Reija Saarinen

Sarasvuo-ohjelmassa nähdään tänään mielipiteitä jakava haastattelu.

Sarasvuo-ohjelmassa nähdään tänään haastattelu, joka varmasti jakaa kansaa. Kyseessä on kertaalleen hyllytetty pätkä, jossa haastattelussa on Joel Lilo eli avunannosta Jenna Lepomäen surmaan tuomittu mies. Voicen Iltapäivän Lauri Kottonen ja Noora Hautakangas kysyivät Jari Sarasvuolta, miksi haastattelu päätettiin näyttää televisiossa kaikesta huolimatta.

- Esitykselle on olemassa kaksi syytä. Toinen liittyy Joel Lilon uhoavaan, piittaamattomaan, myötätunnottomaan suhtautumiseen omaisiin. Toinen liittyy siihen seuraajakuntaan, joka hänen ympärilleen on kertynyt internetissä. Toinen näistä loukkaa ihmisten tunteita ja toinen ihmisten turvallisuudentunnetta. Ne on ihan riittävät perustelut, Sarasvuo toteaa.

Jennan isä, Kim Pellinen, oli aluksi vahvasti haastattelun esittämistä vastaan. Sarasvuon mukaan tämä on aivan ymmärrettävää.

- Kim Pellisellä on sekä isänä että ajattelevana ihmisenä kaikki oikeus siihen. Minun mielestäni Kim Pellinen toimi aivan oikein. Hän ei toiminut pelkästään tunteen perusteella vaan hänellä oli siihen erittäin henkilökohtaiset syyt. Kun puhuimme tästä, niin kävi selväksi, että ollaan samalla asialla ja molempien ymmärrys on riittävä, että tämän voi tehdä oikein, Sarasvuo kertoo.

Sanomattakin on selvää, että illan ohjelma tulee jakamaan katsojien mielipiteet. Sarasvuo on kuitenkin varautunut tähän kaikkeen.

- Olen hyvin tietoinen moraalisesta vaarasta, mikä tässä on. Ymmärrän, että joudun kantamaan siitä tulevat seuraukset. Olen saanut jo ihan riittävästi ahdistavaa palautetta kauan ennen kuin haastattelua on ajettu.

Kuuntele Voicen Iltapäivää arkisin 14-18.

Kilpailut

Uusimmat