Elokuvien seksikohtaukset ovat usein työn ja tuskan takana - erikoiset faktat yllättävät

28.02.2014 09:15 - Rea Tallgren

Elokuvien seksikohtaukset saattavat näyttää sensuelleilta, mutta niiden tekeminen on usein kaikkea muuta.

Seksikohtauksien tekemisessä on monia sellaisia seikkoja, joita maallikkona ei tule ajatelleeksi. Listasimme alle muutaman erikoisimman.

- Seksikohtauksessa elimet eivät aina ole näyttelijöiden omia. Esimerkiksi Nymphomaniac-elokuvassa Shia LaBeouf on kyllä omana itsenään alasti seksikohtauksissa, mutta varsinaisissa yhdyntäkohtauksissa on käytetty pornonäyttelijöitä.

- Samaisen elokuvan suunnitteluvaiheessa ohjaaja Lars von Trier pyysi LaBeoufia lähettämään kuvan elimestään ohjaajalle, jotta hän tietäisi, miellyttäisi näyttelijän miehisyys häntä.

- Seksikohtaus saattaa näyttää helpolta, mutta sen kuvaamiseen on käytetty aina suunnattoman paljon vaivaa. Esimerkiksi jokainen asennon vaihto vaatii sen, että kuvauspaikan valot järjestellään uudestaan ja meikkejä parannellaan. Esimerkiksi 15 minuutin seksikohtausta saatetaan joutua kuvaamaan jopa kuusi tuntia.

- Seksikohtauksia kuvatessa paikalla on usein mahdollisimman vähän henkilöitä. Toisaalta, pahimmillaan paikalla saattaa olla ohjaaja, äänimies, assistentti, maskeeraaja, valomiehet sekä esimerkiksi näyttelijöiden puolisot.

- Todella moni näyttelijä turvautuu seksikohtauksissa esimerkiksi stuntti-peppuihin. Moni näyttelijä saa valita itse peppuaan stunteiksi tarjoavista ehdokkaista sen miellyttävimmän.

Lähteet: Cracked ja Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat