Tunnetut huumorimiehet tähdittävät uutta suomalaiselokuvaa

16.04.2014 14:30 - Reija Saarinen

Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa tähdittävät alkuvuonna 2015 ensi-iltaan tulevaa Luokkakokous-komediaa

Tunnetut huumorimiehet nähdään ensi vuonna valkokankaalla, kun Sami Hedbergin , Aku Hirviniemen ja Jaajo Linnonmaan tähdittämä Luokkakokous-elokuva näkee päivänvalon. Elokuva perustuu tanskalaiseen Klassefesten-elokuvaan ja se kuvataan heinä- ja elokuussa 2014 Helsingissä, Turussa ja Naantalissa. Kolmesta kaveruksesta kertova komedia on tarina vanhenemisesta, muutoksista, odotuksista, toiveista ja pettymyksistä. Ennen kaikkea elokuva on ylistys ystävyydelle ja sen merkitykselle.

Elokuvan ohjaaja Taneli Mustonen tunnetaan Ella ja kaverit -elokuvan ohjaajana. Taneli kertoo ihastuneensa elokuvan alkuperäistekstissä ystävyyden kantavaan teemaan ja tarinan hyvää pulppuavaan sydämellisyyteen.

- Luokkakokouksen käsikirjoitus onnistui sekä koskettamaan että naurattamaan suoruudellaan ja osumatarkkuudellaan, mies kertoo. 

Elokuvan tuottaja Jesse Fryckman hehkuttaa näyttelijöitä.

- Tällaisen kolmikon saaminen samaan elokuvaan on aivan mahtavaa! Käsikirjoituksen lukutreeneistä ei tunnu tulevan yhtikäs mitään, kun jätkiltä lähtee juttu koko ajan lapasesta.

Luokkakokous on tarina kolmesta miehestä, jotka matkustavat takaisin kotikaupunkiinsa osallistuakseen lukionsa luokkajuhlaan. Matkalle lähdetään rohkein mielin hengähtämään, kauas omista ongelmista, perheestä ja parisuhteista. Lapsuudenkavereiden tavoitteena on viikonlopun mittainen vapaus ja hurvittelu. Mutta. Kaikki se, mikä oli ennen helppoa, onkin nyt keski-iän kynnyksellä aivan jotain muuta.

Toimittaja Niklas on mies, joka ei oikein uskalla elää. Maailma ympärillä ei ole enää vuosiin tuntunut omalta. Se on ajanut tämän miehen ohi. Tai tarkemmin päältä. Onko tuleva elämä pelkkää luopumista?

Laulaja Tuomas on puolestaan saavuttanut elämässään kaiken sen, mikä tavoitteikseen asetti. Hän uskoo siten omiin kykyihinsä tuuria enemmän. Koko maailma tuntuu syövän hänen kädestään.

Duunari Antille on olemassa kaksi aikaa: ennen ja jälkeen avioeron. Hän ei uskonut voivansa saavuttaa mitään lukiorakkauttaan Hannea korkeampaa, joten eron jälkeen käteen ei ole jäänyt kuin tyhjyys. Mutta tyhjyyskin voi olla huikea katalysaattori, kuten Antti saa pian huomata. Enää tarvitaan vain luokkakokous.

Luokkakokous saa ensi-iltansa 2015.

Kilpailut

Uusimmat