Juha Tapio: "Olen puhuva, pussaava ja halaava isä"

07.11.2014 15:56 - Susanna Karttunen

Juha Tapio kävi Voicen studioilla puhumassa isänpäivästä ja mitä ajatuksia hänelle siitä herää. Tapion mielestä isällä on erittäin tärkeä tehtävä esimerkin näyttäjänä.

Laulaja Juha Tapio on kahden pojan isä ja hänelle on tärkeää viettää joka vuosi ainakin osa isänpäivästä kotona kiireistään huolimatta. Isyys merkitsee 40-vuotiaalle miehelle äärettömän paljon.

- Se on kunniakkain ja tärkein tehtävä mitä tähän elämään on siunautunut. Paljon tärkeämpi kuin tämä laulumaakarin työ, hän sanoo.

Omalle isälleen muusikko muistelee antaneensa pienenä lahjaksi koulussa itse tekemänsä tuhkakupin.

- Se oli valtavankokoinen ruumisarkun näköinen laatikko. Vähän sen antamisen jälkeen isä lopettikin tupakanpolton, en tiedä onko tässä asiayhteyttä, mies naurahtaa.

Tapio joutuu olemaan itse paljon pois kotoa keikkakiertueiden vuoksi. Hän yrittää korvata poissaolonsa olemalla täysillä läsnä hetkessä viettäessään aikaa lastensa kanssa.

- Olen puhuva, pussaava ja halaava isä. Haluan myös näyttää pojille esimerkkiä tunteiden näyttämisestä ja siitä, miten naisia kohdellaan. Omien puolta pidetään ja omien periaatteiden ja arvojen mukaan eletään, hän sanoo.

Tapion oman kokemuksen mukaan jokainen poika tarvitsee ja haluaa miehenmallin, jota voi katsoa ylöspäin.

- Pojat haluavat isän, joka on yhtä aikaa sekä kaveri että auktoriteetti. Kukaan ei tietenkään siinä täydellisesti onnistu, mies pohtii.

Uutisoimme aiemmin Tapion kertoneen reissutyön tekevän parisuhteelle hyvää. Artikkeliin pääset tästä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat