Yön Ritari -ohjaaja: Minun täytyi etäännyttää itseni Ledgerin kuolemasta

07.11.2014 17:30 - Nelly Tatti

Jokerin roolissa loistanut Heath Ledger menehtyi vuonna 2008, ennenkuin Yön Ritari -elokuva edes ehti tulla ensi-iltaan.  

Sarjakuvasankareihin perustuvat elokuvat ovat viime aikoina olleet jatkuvassa nosteessa, mutta fakta on se, ettei samanlaista heittäytymistä ole sen koommin nähty kuin mitä australialaisen Heath Ledgerin ansiosta päästiin todistamaan elokuvassa Yön Ritari. Näyttelijä otti Jokerin roolin haltuunsa, ja monet pohtivat josko kyseinen rooli koitui lopulta Ledgerin kuolemaksi.

Yön ritari-elokuvan ohjaaja Christopher Nolan on joutunut käsittelemään tapahtunutta paljon mediassa. Alta näet muutaman esimerkin ohjaajan kommenteista.

1. Ledgeriä ärsytti, kun Yön Ritarin avauskohtaus piti kuvata uudestaan

- Se oli hämmästyttävää, mutta yksi kohtauksista oli valitettavasti epätarkka, joten jouduimme sopimaan uuden kuvauspäivän kyseiselle kohtaukselle. Sain myöhemmin puhelun Ledgeriltä, jossa mies kysyi kauhuissaan mitä hän oli tehnyt väärin, vaikka tämä ei ollut hänen syytään ollenkaan. Hän ei kuitenkaan uskonut minua, Nolan kertoo.

Vaikka kohtaus kuvattiinkin uudestaan, tuotantotiimi päätti kuitenkin käyttää elokuvassa ensimmäiseksi kuvattua versiota, sillä Ledger onnistui siinä niin hyvin.

2. Jokerin roolin suunnittelu ja toteutus oli suurimmaksi osaksi Ledgerin ansiota

- Olen hyvin ylpeä saadessani olla ollut mukana tuon roolin suunnittelussa ja sen toteuttamisessa, sillä se oli todella yhteistyössä tehty. En kuitenkaan halua ottaa liikaa kunniaa siitä, sillä Ledger oli erittäin oma-aloitteinen roolinsa kanssa. Kävimme läpi erilaisia referenssejä, mutta annoin hänelle vapaat kädet Jokerin toteutukseen. Hän kuitenkin lisäili itse kaikki pienet yksityiskohdat rooliinsa.

3. Nolan joutui henkisesti etäännyttämään itsensä Ledgerin kuolemasta

- Minulle, ja elokuvalle oli parasta, etten surrut liikaa elokuvan editointivaiheessa. Olin onnekas, että minulla oli tekemistä ja pidin itseni kiireisenä, sillä monilla muilla hänestä välittävillä ei ollut sitä mahdollisuutta. Tunsin myös olevani hänelle suuressa vastuussa elokuvan kannalta.

4. Ohjaajan lempi Jokeri-kohtaus elokuvassa on kuulusteluhuoneessa

- Minun on helppo valita lempikohtaukseni, sillä Batmanin ja Jokerin välinen kohtaus kuulusteluhuoneessa on elokuvan yksi keskeisimpiä tapahtumia. Käsikirjoitusta tehdessä juuri tämä kohtaus oli se, josta halusimme tehdä räjähdysmäisen. Kuvasimme kohtauksen aika alussa elokuvanteossa. Se oli oikeastaan ensimmäisiä kohtauksia, joita Ledger teki Jokerina. Pidimme ajatuksesta, että Heath voisi heiti heittäytyä täysillä Jokerin rooliin, ja Batmaniä näytellyt Christian Bale oli samaa mieltä.

Katso lisää Christopherin kommentteja täältä.

Lähde: Uproxx

Kilpailut

Uusimmat