IS: Piritta Hagman: Nykyään äitien on pärjättävä yksin

13.12.2014 09:45 - Eeva Rajala

Ex-missi Piritta Hagman kertoo Ilta-Sanomissa tietävänsä, millaista on olla yksinäinen kotiäiti pienten lasten kanssa.

Piritta Hagmanilla on jääkiekkoilija-aviomiehensä Niklas Hagmanin kanssa kolme lasta, 7-vuotias Lukas, 5-vuotias Lila ja 2-vuotias Eliana. Perhe kasvoi ja kulki Amerikassa jääkiekkoilijamiehen työn perässä kymmenen vuotta.

Viime viikkoina on näkyvästi puhuttu julkisuudessa kotiäitien jaksamisesta. Hagmanin mukaan kotiäitiydessä on tapahtunut näkyvä muutos sukupolvien aikana. Hänen mielestään tukea ei ainakaan yhteiskunnan puolelta saa enää helposti.

- Nykyään äitien on pärjättävä yksin ja yksinäiset äidit syrjäytyvät helposti. Äideiltä vaaditaan paljon enemmän kuin ennen. Enää ei riitä hyvä äitiys, vaan on oltava täydellinen paketti, Hagman kertoo Ilta-Sanomien printtiversiossa.

Täydellisellä paketilla Hagman tarkoittaa, että äidin pitää nykyään lapsen hoidon ohessa muun muassa jatkaa uraa. Ruokapöytäänkään ei saa tehdä tahansa murkinaa lapsille.

- Ruoka olisi tehtävä luomusta ja tarkasti sokeria ja valkoisia jauhoja välttäen, koska muutenhan sitä syöksee lapsensa tuhoon jo vauvaiässä. Samalla olisi tietenkin näytettävä fitnessmallilta, mutta apua ei saisi pyytää tai leimataan heikoksi. Tämä saa minut näkemään punaista, Hagman jatkaa.

Kätilöopinnoista haaveileva nainen pitää hyvänä sitä, että äideille on tullut vertaistukiryhmiä, sillä ennaltaehkäisy on tärkein asia. Hän peräänkuuluttaakin yhteisöllisyyden merkitystä, ettei kukaan äideistä jäisi voimattomana yksin.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat