Gwyneth Paltrow paljastaa: Höyry-puhdistan alapääni

30.01.2015 14:45 - Eeva Rajala

Näyttelijä Gwyneth Paltrow on tehnyt paljastuksen, jonka moni olisi halunnut olla kuulematta. Muun muassa erikoislääkäri on kritisoinut paljastusta.

Gwyneth Paltrow paljasti, että hän käy vaginan ja kohdun höyrypuhdistuksessa losangelesilaisessa Tikkun Spa -terveyskylpylässä. Hoidon nimi on Mugwort V-Steam ja Paltrow kehottaa kaikkia naisia samaiseen hoitoon. Hän kirjoittaa asiasta omalla Goop-lifestyle-sivustolla.

"Istut kuin pienellä valtaistuimella, ja infrapuna-pujo-höyryt puhdistavat kohtusi ja niin edelleen. Se tasapainottaa naisten hormonitasoja", Paltrow kirjoittaa.

Vaikka Paltrow onkin hurahtanut kyseiseen hoitoon, asiantuntija varoittelee muita naisia lähtemään mukaan buumiin. Naisten genitaaliongelmiin erikoistunut lääkäri Jen Gunter kirjoittaa, ettei hoidosta ole saatu todistettuja hyötyjä. Gunterin mukaan hoito ei myöskään puhdista kohtua, vaikka niin väitettäisiinkin.

"Höyry ei välttämättä ole hyväksi vaginallesi. Yrttihöyryt eivät ole yhtään sen parempia ja mahdollisesti jopa pahempia. Höyry ei pääse kohtuun vaginasta ellei käytetä jonkinlaista painetta tuovaa lisälaitetta ja sellaista ei pitäisi missään nimessä tehdä", lääkäri kirjoittaa blogiinsa.

Lähteet: Goop, Drjengunter

Kilpailut

Uusimmat