IS: Maailmantähdet lomailevat Lapissa – syövät lunta ja juovat avannosta

27.02.2015 07:45 - Eeva Rajala

Maailmantähdet ja miljonäärit ovat ihastuneet Suomen Lappiin. Ilta-Sanomissa matkailualan ammattilainen kertoo, mitkä asiat tähtiä ihmetyttää Lapin luonnossa.

Lapissa on nähty viime vuosien aikana toistaan suurempia tähtiä. Lapin luonnosta ovat nauttineet muiden muassa Madonna, Angelina Jolie ja Brad Pitt sekä David ja Victoria Beckham.

Lapin matkailun mahtinaiseksi tituleerattu yrittäjäneuvos Päivikki Palosaari omistaa Levin Hullun Poron sekä Porogrillin ja mökkihuolinnan. Naisen mukaan maailmantähtiä kiinnostavat samat asiat kuin muitakin matkailijoita.

- Täällä porot, koirat ja hirvet juoksevat vapaana ja niitä voi nähdä. Jään alta kalastamine ihmetyttää monia. Sauna on aina yhtä eksoottinen kokemus, Palosaari kertoo Ilta-Sanomien printtiversiossa.

Lisäksi vieraat ihmettelevät usein sitä, miten avannosta voi ottaa vettä ja juoda sitä, ja miten lunta voi syödä, sillä se ei ole likaista. Joillekin turisteille voi riittää se, että pihalla on nuotio, johon voi itse laittaa puita.

Rovaniemeläinen matkailuyrittäjä Janne Honkanen kertoo lehdessä, että luonnon lisäksi ruokailu on suuri elämys luksuslomailijoille: Lähes jokainen haluaa maistaa suomalaisia herkkuja tuoreista marjoista poronlihaan.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat