Suomalaiset näyttelijät, jotka voisivat tehdä läpimurron ulkomailla - elokuvaguru arvioi

31.05.2015 20:15 - Senni Loikala

Menestyselokuvia tuottanut Markus Selin nimeää suomalaisia nais- ja miesnäyttelijöitä, joilla hän uskoo olevan mahdollisuus breikata maailmalla.

Elokuvatuottaja Markus Selinin luotto suomalaisiin näyttelijöihin on vankka. Hänen mukaansa liuta kotimaisia tähtiä voisi tehdä läpimurron myös ulkomailla.

- Naisista tulee heti mieleen Laura Birn, Krista Kosonen, Elina Knihtilä, Pihla Viitala ja tietysti Minna Haapkylä, Selin kertoo.

Suomen elokuvabisneksen kultasormen mielestä maassamme on vähintään kymmenen nais- ja miesnäyttelijää, joilla olisi potentiaalia menestyä myös kansainvälisesti.

- Miehistä ainakin Jasper Pääkkönen, Peter Franzén, Samuli Vauramo ja Mikko Nousiainen voisivat breikata, Selin tuumaa.

Kovaa kilpailua

Jotta näyttelijä voi tehdä läpimurron ulkomailla, täytyy hänen Selinin mukaan asua siellä.

- Näyttelijän täytyy olla olemassa maailmalla. Kukaan ei tule patistelemaan mistään Porkkalasta, hän sanoo.

Yhdysvalloissa kilpailu on niin kovaa, ettei maasta kannata poistua kovin pitkäksi aikaa.

- Amerikassa sanotaan, että vaikka olisit asunut siellä kolme vuotta ja olet kaksi kuukautta pois, niin sinua ei ole olemassa enää, Selin kertoo.

"Suomalainen luonteenlaatu heitettävä nurkkaan"

Tuottajaguru uskoo, että suomalaiset elokuvat voisivat päästä myös ehdolle Oscar-palkintogaalaan. Hän peräänkuuluttaa kovaa työntekoa Yhdysvalloissa, sillä pelkästään hyvä elokuva ei riitä pääsyksi kilpailemaan himoituista palkinnoista.

- Ehdolle pääseminen vaatii kaiken maailman juhlissa kirmaamista ja tilaisuuksissa olemista. Sinne ei mennä hassuttelemaan ja ottamaan aurinkoa, vaan luomaan kontakteja ja lobbaamaan omaa elokuvaa, Selin sanoo.

- Me olemme kokemattomia siinä, kuinka paljon täytyy panostaa. Se vaatii suomalaisen luonteenlaadun heittämistä nurkkaan ja oman työn umpikehumista vaan, hän jatkaa.

Kilpailut

Uusimmat