Markus Selin hittielokuvasta: "En pystyisi katsomaan sitä, vaikuttaa niin tylsältä"

12.06.2015 20:15 - Senni Loikala

Menestynyt tuottaja ei katso kaikkia elokuvia, jotka täyttävät elokuvateattereiden salit.

Elokuvatuottaja Markus Selin ei ole nähnyt menestyskirjaan pohjautuvaa Fifty Shades of Grey -elokuvaa, joka tuli ensi-iltaan helmikuussa.

- En usko, että pystyisin katsomaan sitä. Se vaikuttaa niin tylsältä, Selin kommentoi.

Toisaalta Selin on kaukana eroottisen draamaelokuvan kohderyhmästä, sillä hänen mukaansa se on tehty puhtaasti naisille. Tuottajan mukaan kuumeisesti odotetun elokuvan menestys on vaihdellut suuresti maasta riippuen.

- Suomessa Fifty Shades of Grey oli ilmiönä isompi kuin menestys. Ruotsissa ja Norjassa se taas menestyi törkeän hyvin ja jenkeissä taas se olisi voinut menestyä vielä jopa paremmin, Selin kertoo.

Miehet päähenkilöinä

Siinä missä Fifty Shades of Grey on tehty naisille, niin vielä nykyään elokuvien päähenkilöt ovat suuremmalla todennäköisyydellä miehiä kuin naisia. Miesten näkökulmasta on kerrottu enemmän tarinoita jo pitkään.

- Jos katsoo vaikka vanhoja jenkkien supersankarileffoja, niin onhan niiden päähenkilöt yhtä tai kahta poikkeusta lukuunottamatta miehiä, Selin sanoo.

- Mutta se on varmasti myös maksavasta yleisöstäkin kiinni. Kyllähän elokuvantekijät tekevät totta kai sellaisia elokuvia, joita yleisö tahtoo nähdä, hän jatkaa.

Kilpailut

Uusimmat