Lapsenvahti, bulimikko, Audrey Hepburnin sukulainen - 8 vähän tunnettua faktaa prinsessa Dianasta

01.09.2015 16:45 - Reetta Haverinen

Walesin prinssi Charlesin puolison traagisesta elämästä on paljastunut viime vuosina paljon asioita, joista edes prinsessan lähipiiri ei aikoinaan tiennyt. Prinsessa muun muassa kärsi vakavasta syömishäiriöstä ja masennuksesta.

Tarkalleen 18 vuotta sitten pois nukkunut Englannin prinsessa Diana tuli tunnetuksi suuresta sydämestään ja kauniista, viehkeästä olemuksestaan. Seuraavat viehkeän prinsessan elämästä paljastuneet seikat voivat kuitenkin tulla monelle yllätyksenä:

1. Dianan sukuun kuului nimekkäitä henkilöitä

Diana oli aristokraatin tytär, mutta kaunottaren sukupuusta löytyy myös monien muiden arvostettujen ihmisten nimiä. Nainen oli muun muassa sukua kuvan kauniille näyttelijättärelle Audrey Hepburnille ja pääministeri Winston Churchillille.

2. Dianan isoäiti työskenteli kuningasperheen alaisuudessa

Prinsessan isoäiti Baroness Fermony työskenteli Englannin kuningashovissa ennen Dianan syntymää. Isoäiti oli myös kuningattaren läheinen ystävä.

3. Diana työskenteli nuoruudessaan lasten parissa

Ennen kuin Diana vannoi ikuista rakkautta Walesin prinssi Charlesille, hän oli muun muassa työskennellyt lapsenvahtina.

4. Dianan sisko oli myös deittaillut prinssi Charlesia

Ennen kuin Charles iski silmänsä Dianaan, Charles treffaili prinsessan siskoa Lady Sarahia. Nainen on nykyisin naimisissa Neil McCorquodalen kanssa, mutta on silti kuningasperheen läheinen ystävä vielä siskonsa kuoleman jälkeenkin.

5. Diana pyysi Cindy Crawfordin illalliselle, koska prinssi William oli tähän ihastunut

Kun Dianan esikoinen William lipsautti 13-vuotiaana äidilleen olevansa ihastunut huippumalli Cindy Crawfordiin, pyysi prinsessa poikansa rakkauden kohteen hoviin illalliselle. Mitäpä ei äiti poikansa eteen tekisi?

6. Diana tuki yli 100 hyväntekeväisyysjärjestön toimintaa

Diana teki paljon töitä muun muassa sen eteen, että ihmiset muuttaisivat suhtautumistaan AIDS-sairautta kohtaan ja tahtoi levittää tietoa taudista ja sen riskeistä maailmanlaajuisesti.

7. Media rakasti Dianaa

Vaikka prinsessa oli kansan rakastama kaunotar, myös lehdistö piti tästä viehkeästä kuninkaalisesta erityisen paljon. Diana ehti koristaa muun muassa People-lehden kantta 50 kertaa lyhyeksi jääneen elämänsä aikana.

8. Diana kärsi bulimiasta ja masennuksesta

Vaikea uskoa, mutta prinsessan elämä oli täynnä vaikeuksia. Hehkuvasta ja hymyilevästä ulkokuorestaan huolimatta Diana kärsi syömishäiriöstä ja synkistä masennuskausista.

Lue myös: Kuin kaunis nukke: Ennennäkemättömät kuvat prinsessa Dianasta koskettavat

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat