Kuva: Mikko Räsänen

Madventures-kaksikon vinkit menestykseen: "Älä syitä muita, keskity itsesi muuttamiseen"

21.10.2015 16:15 - Pauliina Jokinen

Madventuresin Riku Rantala ja Tunna Milonoff tietävät, mitä menestys vaatii.

Suosittu seikkailuohjelma, dokumenttisarja ja keskusteluohjelma sekä menestyskirjat ovat nostaneet Tunna Milonoffin, 41, ja Riku Rantalan, 41, koko kansan suosikeiksi. Menestys on miehille kuitenkin jotain muuta kuin materiaa.

- Menestykseen suhtaudutaan aika pinnallisesti. Kun menestystä mietitään kuolinvuoteella ja sitä, mitä elämässä jäi käteen, palataan aina siihen, etteivät materia tai edes saavutuksetkaan merkinneet mitään. Merkityksellisintä ovat muut ihmiset ja siihen menestys usein tiivistyy: vapauteen ja muiden ihmisten kanssa olemiseen, Riku Rantala miettii.

Nyt Rantala ja Milonoff ovat julkaisseet Mad Success, Seikkailijan self-help -oppaan, jossa viisauksiaan pääsevät jakamaan niin muut haastatellut kuin miehet itsekin.

- Meille menestystä on se, että saamme viedä oppimaamme tietoa eteenpäin. Jos yksikin ihminen sanoo elämänsä muuttuneen kirjojemme tai ohjelmiemme takia, on tällä hommalla joku syy, Milonoff kertoo.

Seitsemän kuolemansyntiä tiivistävä kirja listaa ylpeyden, kateuden, vihan, laiskuuden, ahneuden, kohtuuttomuuden ja himon seuraukset. Samalla miehet antavat keinoja tutustua omiin heikkouksiinsa.

Kirjan myötä miehet ovat matkustaneet maailman sijaan itseensä.

- Olemme päässeet mahtavan syvälle. Asioiden ymmärtäminen syvällisesti on ollut parasta, mitä olemme tehneet tähän astisella urallamme, Milonoff kertoo.

Tutustu itseesi

Miesten mukaan oman elämän hallinta ja sitä kautta menestys sekä maailman ymmärtäminen lähtevät itsensä ymmärtämisestä.

- Me emme ole ikinä täydellisiä ja epätäydellisyys pitää vain hyväksyä. Jokainen meistä tulee olemaan loppuun asti keskeneräinen, Rantala kertoo.

Kaksikko kehottaa kasvamaan ihmisinä, vaikka valmista ei koskaan tulekaan.

- Kaiken muutos lähtee itsestä ja heijastuu ympärille, Milonoff sanoo.

- Emme ajattele, että jokainen on oman itsensä herra. Meillä jokaisella on omat lähtökohtamme: On helvetin paljon helpompaa miettiä itseään, jos ei ole esimerkiksi masentunut tai hirvittävissä veloissa. Siitäkin huolimatta muutos pitää aloittaa itsestä, Milonoff jatkaa.

Älä ole yksin

Kaksikon mielestä omaan napaan tuijottelu ja muiden ihmisten sulkeminen oman elämän ulkopuolelle kostautuu varmasti.

- Mitä pidemmälle heikkouksien tunnistamisessa pääsee, sitä enemmän ymmärtää, mistä niissä on kyse: muiden unohtamisessa. Silloin on todella heikko, Milonoff miettii.

Ole myötätuntoinen

- Jo itsekkäistä syistä kannattaa olla myötätuntoinen. Muihin ihmisiin kannattaa suhtautua lähtökohtaisesti positiivisesti, sillä se vie vähemmän energiaa kuin muiden jatkuva kyseenalaistaminen tai epäily. Sen takia myötätuntokin on itsekästä, Rantala sanoo,

Ole epäitsekäs

- Epäitsekkyys kannattaa. Ihminen ei ole lähtökohtaisesti ahne, vaan epäitsekäs, koska se kannattaa. Voit ajatella sinun saavan apua, jos joudut pinteeseen, jos olet ollut muille reilu aiemmin, Milonoff miettii.


Lue myös: Madventuresin Riku Rantala ja Tunna Milonoff: Yhdellä keinolla voit vähentää mulkkuutta

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat