Kuva: AOP

Paul Walkerin isä haastaa autofirman oikeuteen poikansa kuolemasta

26.11.2015 16:30 - Eeva Rajala

 Hurjapäät-elokuvien tähti Paul Walker kuoli autokolarissa vuonna 2013.

Näyttelijä Paul Walkerin isä on haastanut Porschen oikeuteen epäoikeudenmukaisen kuoleman aiheuttamisesta. Virallisissa oikeuspapereissa isä väittää, että Porsche Carrera GT -autossa, jolla hänen poikansa ja kuskina ollut Roger Rodas ajoivat, oli lukuisia turvallisuuspuutteita. Turvaominaisuudet olisivat voineet isän mukaan pelastaa sekä Walkerin että Rodasin hengen.

Walker ja Rodas menehtyivät, kun Rodas menetti auton hallinnan, auto syöksyi tieltä puita päin ja syttyi tulee 30. marraskuuta 2013.

Ylinopeus vai puutteet autossa?

Virallisten tietojen mukaan miesten kuoleman aiheuttaa ylinopeudesta johtunut onnettomuus. Isän haasteen mukaan autosta puuttui ajovakaudenhallintajärjestelmä, sivutörmäyssuojat sekä polttoainejärjestelmä, joka ei syttyisi tuleen niin herkästi kolaritilanteessa.

Isän nostamassa kanteessa todetaan, että Walker olisi elossa ilman auton puutteita. Aiemmin Walkerin Meadow-tytär nosti samansuuntaisen kanteen, jonka Porsche tosin tyrmäsi. Yhtiön mukaan Walker oli täysin tietoinen riskeistä ja vaaroista.

Samanlaisen kanteen on nostanut myös Rodasin leski Kristine.

Lue myös: Parhaiten tienaavat kuolleet julkkikset listattiin - mukana myös Paul Walker

Lähde: Contactmusic

Kilpailut

Uusimmat