Kuva: AOP

Eppu Salminen Linnan juhliin: "En aio tehdä Kari Väänäsiä"

04.12.2015 09:15 - Reija Saarinen

Eppu Salminen nähdään Linnassa nyt kolmatta kertaa.

Näyttelijänä ja radiojuontajan uraa luonut Eppu Salminen nähdään sunnuntaina itsenäisyyspäivän vastaanotolla presidentin Linnassa. Vierailu on miehen kolmas. Ensimmäisen kerran hänet nähtiin kättelemässä vuonna 2000, jolloin oli paikalla avecin ominaisuudessa. Muutamaa vuotta myöhemmin kilahti luukusta kuitenkin ihka oma kutsu, aivan kuten tälläkin kertaa.

- Ekalla kerralla olin tosiaan puolison kautta. Siitä meni hetki ja jututin Tarja Halosta radioon ja sain sitten oman kutsun. Olen Sauli Niinistöäkin haastatellut varmaan kuusi kertaa, että näyttää liittyvän enemmän näihin radiohommiin kutsut, kuin siihen pääammattiin eli näyttelijän työhön, mies naurahtaa.

Sisääntulo on aina jännittävä paikka, jossa ollaan todellisessa valokeilassa. Mitä mies aikoo presidentille kättelyssä tuumata, perinteiset; Hyvää itsenäisyyspäivää, vai jotain ihan muuta?

- No niinhän siinä neuvotaan sanomaan. Ei yleensä saa hirveesti kiitellä. Mutta kyllä tämä on niin mukava juttu, että varmaan sanon; Onpas mukava juttu ja kiva kun kutsuit.

Ei Kari Väänäsiä

Linnan booli ja jatkot kiinnostavat kaikkia. Ei siis liene ihme, että Salminenkin aikoo suunnata jatkoille, vaikka tappiin saakka tuskin menee. Syynä on vaimon raskaus. Mutta miten on boolin laita, maistuuko se?

- Ei se ihan niin voimakasta oo, kun monet väittää. Mutta on mulla aina ollut sellainen periaate, ettei nyt ihan Kari Väänäseksi heittäydytä. Hänet kun kerran heitettiin ulos sieltä, Salminen naurahtaa.

Vaikka tänä vuonna onkin tarkoitus ottaa iisisti, on miehellä muistoja villeistä Linnan jatkoista.

- Muistan sen ekan kerran kun olin. Kalastajatorpalla kadettien kanssa laulettiin isojen poikien lauluja lumihangessa ja halailtiin.

Poika isän jalanjäljissä

Epun poika Roope on tällä hetkellä kovassa nosteessa. Nuori mies tekee teatteria ja tv:tä sekä luo musiikkiuraa. Kaiken tämän lisäksi hänet nähdään ensi vuonna ilmestyvässä Apulanta-elokuvassa. Lahjakas nuorukainen on mitä ilmeisemmin myös huumorimiehiä.

- Roopella on kavereiden kanssa joku sellainen sisäpiiriketju jossain WhatsAppissa. Roope oli sinne sitten laittanut kuvan kutsusta, oli toki peittänyt mun nimen siitä. Kovasti alkoi sitten onnitteluita satamaan. En tiedä, onko hän vieläkään purkanu tätä luuloa, Salminen naurahtaa.

- Mutta kyllä mä luulen, että tämä on mun viimeinen joutsenlaulu, että ehkä Roope on seuraava, joka meidän suvusta Linnaan menee.


Kilpailut

Uusimmat