Kuva: AOP

Amerikkalainen näyttelijäkaunotar myöntää: "Olin nuorena koulukiusaaja"

21.12.2015 15:45 - Senja Rapila

Näyttelijä oli omassa nuoruudessaan koulukiusaaja, eikä ole asiasta nykyisin ylpeä.

Lahjakas näyttelijä, koomikko sekä käsikirjoittaja Tina Fey, 45, on myöntänyt avoimesti olleensa nuorena koulukiusaaja. 

- Olin kiusaaja, myönnän sen avoimesti. Se oli tauti, joka piti voittaa, Fey kertoi The Edit -lehdelle antamassaan haastattelussa.

Lahjakas näyttelijä kertoo, että ymmärsi vasta myöhemmin elämänsä aikana, miksi hänestä tuli koulukiusaaja.

- Se on tietynlainen selviytymismekanismi. Se on huono selviytyvismekanismi, mutta kun tunnet olosi riittämättömäksi, se on keino pelata itsesi toiselle tasolle. Vaikka se ei todellisuudessa ole. Se, että sanoo jotain kamalaa toiselle ihmiselle, ei nostata sinun peliäsi lainkaan.

Huumori voimavarana

Ilkeily ja kiusaaminen eivät kuitenkaan olleet ainoita selviytymiskeinoja, vaan nainen käytti myös huumoria käsitelläkseen omia, henkilökohtaisia ongelmiaan. 

Fey tunnetaan varmasti parhaiten kirjoittamastaan televisiosarjasta 30 Rock, jonka hän myös tuotti. Nainen on palkittu muun muassa kahdeksalla Emmyllä, kahdella Golden Globella, neljällä SAG-palkinolla, neljällä Writers Guild of America -palkinnolla.

Kerroimme myös aiemmin siitä, millaisia elämänneuvoja Fey sekä hänen aisaparinsa Amy Poehler, 44, antoivat 20-30-vuotiaille naisille. Voit lukea aiheeseen liittyvän artikkelin täältä.

Lue myös: Kauppaketju kieltäytyi myymästä lehteä - kannessa alaston supermalli

Lähde: ABC News

Kilpailut

Uusimmat