Kuva: Mikko Räsänen

Elämä pelissä -ohjelman Jenni Pääskysaari: "Yksi pareista haistattelee ja kiroilee toisilleen"

13.01.2016 18:45 - Pauliina Jokinen

Ylen Elämä pelissä -ohjelmassa seurataan neljän julkisuudesta tunnetun henkilön erilaisia parisuhteita.

Yle esittelee kevään ajan neljän tunnetun henkilön ja heidän puolisoidensa parisuhdetta Elämä pelissä -ohjelmassa. Mukana nähdään näyttelijä Lena Meriläinen puolisonsa Olli Tolan kanssa, tatuoija Wilma Schlizewski puolisonsa Olli Väätäisen kanssa sekä Ninja Sarasalo ja Yoshiki Tamura ja Toni Nieminen ja Heidi Nieminen.

Ohjelman juontaja Jenni Pääskysaari iloitsee, kuinka pariskunnat avasivat suhteidensa solmuja ja puutteita avoimesti kameran edessä.

- Jokainen pariskunnista aloitti matkan, joka on varmasti edelleen käynnissä, Pääskysaari kuvailee.

Pääskysaaren mukaan pariskuntien erilaiset ongelmat antoivat hyvin kuvaa, kuinka monenlaisia suhteita ympärillämme on. Yksikään parisuhde ei ole koskaan samanlainen. Erityisesti Pääskysaari jäi miettimään parien tapoja kommunikoida toistensa kanssa.

- Voi olla tosi monenlaisia ja erilaisia tapoja olla parisuhteessa, mutta yksikään ei ole toista parempi tai oikeampi, Pääskysaari toteaa.

- Ohjelmassa nähdään esimerkiksi pariskunta, joka puhuu mielestäni aika rumasti toisilleen, haistattelevat ja kiroilevat. Teen varmasti kaikenlaisia mokia elämäsäni, mutta kotona en haistattele. Se ei silti tarkoita, että minun suhteeni olisi parempi kuin heidän. On mielenkiintoista nähdä, että on tällainenkin tapa kommunikoida, Pääskysaari kertoo.

Ylen julkaisemilla maistiaisvideoilla nähdäänkin, kuinka tatuoija Wilma Schlizewski puolisoineen käyttää kovaakin kieltä keskinäisissä keskusteluissaan. Pääskysaaren mukaan pariskuntia ei kuitenkaan ojennettu tai yritetty saada ”oikeanlaiseen muottiin”.

- Jos pariskunta ei itse kokenut, että tässä on mitään vikaa tai häikkää, niin asiaan ei puututtu. Ei ohjelman tekijöillä ole täydellinen parisuhteen muottia, jota kohden heitä alettaisiin vääntää, Pääskysaari muistuttaa.

Pääskysaari saikin ohjelman myötä myös itse ahaa-elämyksen, kuinka kaikissa suhteissa on omat vaikeutensa ja yhdessäolon tapoja on moneen lähtöön. Juontaja muistuttaakin, että vaikka esimerkiksi viihdeteollisuuden kautta saattaa muodostua kuva ”oikeanlaisesta parisuhteesta”, ei sellaista ole olemassakaan.

- Meillä on outo tapa ajatella, että tiedämme, mitä muiden parisuhteisiin kuuluu, vaikka todellisuudessa emme voi tietää yhtään, mitä muiden suhteisiin kuuluu. Joidenkin mielestä on ok olla kumppanin kanssa kaveri ja suhde on enemmän kumppanuutta, kun toiset ajattelevat, että rakkauden olevan romanttista ja riipaisevaa, Pääskysaari kuvailee.

Ohjelma alkaa Yle TV1:llä tammikuun 31. päivä.


Lue myös: Onnellisuuden salaisuus selvitettiin? Yksinkertainen kikka auttaa paremmalle tuulelle

Suosittelemme

Uusimmat