Kuva: AOP

Pitäisikö Auschwitzin entinen vartija tuomita 94-vuotiaana? Kuvat muistuttavat helvetistä

11.02.2016 18:36 - Senni Loikala

Kauhujen keskitysleiri nousi tänään otsikoihin saksalaisen oikeudenkäynnin takia. Toisen maailmansodan aikainen keskitysleiri on myös turistinähtävyys, josta jaetaan kuvia sosiaalisessa mediassa.

MTV uutisoi torstaina, että Auschwitzin keskitysleirin entinen vartija Reinhold Hanning, 94, on viimein joutunut oikeuteen. Miestä syytetään siitä, että hän olisi lajitellut leirille tulleita vankeja työkelpoisiin ja kaasukammioihin lähetettäviin.

Hanning myöntää työskennelleensä Auschwitzissa toisen maailmansodan aikana, mutta kieltää osallisuutensa kymmenien tuhansien ihmisten murhiin. Saksan tavoitteena puolestaan on, että murhiin osalliset rikolliset saavat tuomion ennen kuin he kuolevat. Pääset lukemaan MTV:n artikkelin tästä.

Selviytyjän perhekuva

Auschwitzin keskitysleiriltä selvinnyt Leon Schwarzbaum näytti toimittajille vanhaa valokuvaa perheestään oikeudenkäyntiin liittyvässä lehdistötilaisuudessa. Siinä Schwarzbaum itse on vasemmalla. Kuvassa ovat myös hänen vanhempansa ja setänsä, jotka kuolivat keskitysleirillä.

(kuva: AOP)

Auschwitz nähtävyytenä

Auschwitzin keskitysleirit ovat suosittuja matkailukohteita Puolassa. Historian synkät leiripaikat sijaitsevat noin 50 kilometriä Krakovasta. Kohde koostuu kahdesta osasta Auschwitz 1:stä ja Auschwitz II -Birkenausta.

Koska vanhoille keskitysleireille pääsee kuka tahansa vierailemaan, ovat monet myös ladanneet Instagramiin kuvia näkemästään.

Kokosimme alle sosiaaliseen mediaan ladattuja kuvia Auschwitzista. Mitä tuntemuksia kuvat sinussa herättävät? Kannatatko sinä, että paikan entinen vartija Reinhold Hanning saisi tuomion vielä yli 90-vuotiaana?

BBC News julkaisi noin vuosi sitten You Tubessa alle kolme minuuttia kestävän, koskettavan videon Auschwitzista. Voit katsoa sen alta.

Lue myös: Poika sai isältään postikortin kaksi vuotta tämän kuoleman jälkeen: "Rakastan sinua"

Kilpailut

Uusimmat