Kuva: Senja Rapila

Salkkareissa näyttelevä Pete Lattu: "Kallen homoseksuaalisuus tukki palautelaatikot"

09.03.2016 16:15 - Senja Rapila

Näyttelijä Pete Lattun esittämä Kalle-hahmo herätti 17 vuotta sitten todella paljon kuhinaa sen aikaisessa Suomessa.

Pete Lattu, 36, on suomalainen näyttelijä. Mies tunnetaan parhaiten roolistaan draamasarjassa Salatut Elämät, jossa hän näyttelee homoseksuaalia Kalle Laitelaa. Lattu on ollut mukana tekemässä sarjaa alusta alkaen, jolloin hahmon homoseksuaalisuutta ei otettu yhtä avosylin vastaan, mitä nykypäivänä.

- Silloin se oli iso juttu, koska 17 vuotta sitten Suomikin oli täysin erilainen maailma. Muistan kuinka se tukki kaikki palautelaatikot ja muuta. Eivät ystäväni reagoineet siihen mitenkään erityisellä tavalla, mutta kyllä se herätti todella voimakkaita tuntemuksia ulkopuolisissa.

Ulkopuolisten ihmisten reaktiot Latun roolihahmon homoseksuaalisuuteen eivät olleet miehen onneksi agressiivisia, mutta siltikin todella epämiellyttäviä. Lattu sai kuunnella homottelua ja muuta huutelua niin pitkään, kunnes ihmiset kyllästyivät roolihahmoon.

- Oli todella paljon sellaista huutelua ja sellaista, yleensähän ne keksi aina huutaa että ’homo’, mieluiten ohiajavasta autosta. Nykyään tilanne on onneksi aivan toinen, vaikka ei silloinkaan ollut mitään sen kummempia seuraksia, paitsi hyviä vain. 

Lattu on kuitenkin todella ylpeä siitä, että sai lähteä aikoinaan työstämään tätä Suomea "mullistavaa" roolihahmoa.

- Oikeastaan paljon myöhemmin se kirkastui minulle itselleni, että se oli monelle ihmiselle todella merkittävä asia, että televisiossa näytettiin niin tavallista ja positiivisessa valossa  esitettyä homoseksuaalista henkilöä parhaaseen katsomisaikaan joka päivä. Se oli sen aikaiselle homoyhteisölle todella iso juttu ja siitä olen todella ylpeä, että sain olla siinä mukana.

Lue myös: Teemu Selänne raivostui medialle - lue vihainen kirjoitus

Kilpailut

Uusimmat