Kuva: Handout

Raskaana oleva Mariska ei ole hankkinut vauvantarvikkeita: Keskityn henkiseen puoleen

11.03.2016 14:15 - Senni Loikala

Muusikon ei pitänyt saada lapsia, mutta yllätysraskaus tuntui silti erittäin luonnolliselta asialta. Tavaroiden hamstraamisen sijaan Mariska keskittyy antamaan lapselle lempeitä ajatuksia ja energiaa.

Laulaja Mariska, 37, kuuli parikymppisenä lääkäriltä, ettei hän pystyisi saamaan lapsia. Raskaustesti näytti kuitenkin syksyllä plussaa, mihin artisti suhtautui rauhallisesti. Hänestä tuntui, että niin kuului tapahtua.

- Ei minulta päässyt onnenkyyneleitä, mutta olihan se hämmentävä ja tosi iloinen asia. Minulla ei ole ollut tässä asiassa hirveitä huippuja tai pohjia. Raskaus on ollut alusta lähtien hirmu luonnollinen asia, Mariska kertoo voice.fi-sivustolle.

Ystävät ja sukulaiset auttavat

Muusikko on saanut sukulaisilta ja ystäviltään vaatteita ja tarvikkeita tulevaa pienokaista varten. Hän ei tahdo hamstrata kaikkea etukäteen, eikä sen vuoksi ole varsinaisesti käynyt ostoksilla vauvaa varten.

- En ole hankkinut yhtään mitään, kaikkea on vain tullut. On ihanaa, että minulla on lähellä sukulaisia ja ystäviä, jotka ovat auttaneet tässä. Ihmisillä on ylimääräisiä tavaroita kuljeksimassa nurkissa, toistaiseksi mennään niillä, Mariska kuvailee.

- Jos joulupukki tuo jostain lastenrattaat, menemme niillä, ja jos niin ei käy, menen ostoksille. Nehän ehtii, onhan tässä aikaa vielä, hän jatkaa.

Laulaja myöntää, että lähipiiristä kysellään jo, milloin odottava äiti aloittaa käytännön valmistelut vauvaa varten.

- Olen ilmeisesti suhteellisen huonosti valmistautunut; on tullut läheltä pientä kyselyä, että milloin aiot ryhtyä valmisteluihin. Perusjutut ovat jo kasassa, mutta kasvatusoppaita en ole ryhtynyt opiskelemaan, artisti hymyilee.

- Olen luottavaisin mielin, että kaikki hoituu itse tilanteessa. En tiedä, mitä kaikkea siihen liittyy, niin otan sitten selvää, kun tulee tilanne päälle.

Henkinen valmistautuminen

Tavaroiden hankkimisen sijaan Mariska on valmistautunut äitiyteen henkisesti. Se tuntuu hänestä tärkeämmältä, kuin materian kerääminen.

- Lähinnä olen miettinyt, että pystyisin antamaan mahdollisimman paljon ajatuksia ja energiaa lapselle. Että tällä hetkellä mietin lasta, lauleskelen ja juttelen sille ja kirjoittelen sille jotain juttuja, kun se on iso; enemmän sellaista mentaalipuolen juttua. Yritän kaikkea stressiä välttää.

Lue myös: Mariska julkaisee uuden kappaleen - oli alunperin tarkoitettu Antti Tuiskulle

Kilpailut

Uusimmat