Kuva: Senja Rapila

Mikael Gabriel tylyttää suomalaista räppärikollegaansa: "Halusinkin mennä henkilökohtaisuuksiin"

17.03.2016 12:45 - Senja Rapila

Kaksikon välinen räppikärhämä on hieman levähtänyt käsiin ja saanut muutkin suomalaiset räppärit ottamaan osaa biiffiin.

Mikael Gabriel on ollut viime viikon aikana otsikoissa biiffistään räppäri Kuben kanssa. Biisisota alkoi Mikael Gabrielin, Diisonin ja Brndon julkaisemasta Koko kuva -kappaleesta, johon Kube vastasi Soundcloudissa Miksu-nimisellä kappaleella. 

- Jos en olisi vastannut tohon biisiin, niin kyllä minulle olisi jäänyt sellainen fiilis, että jäi jotain sanomatta. Varmaan ulkopuolisetkin olisivat olleet niin, että mikset Miklu vastannut siihen. Sisäpiiri kuitenkin tietää, mikä tässä on oikeasti meininki. Ei siinä mitään henkilökohtaista ole, mutta se sisäpiiri tietää mistä se on lähtenyt ja miten nämä hommat oikeasti menee. Ihan vaan alleviivatakseni, ei minulla ole mitään henkilökohtaista Kubea vastaan, minulle se on vain räppiä, Mikael Gabriel kertoo Voice.fi:lle.

Kuben vastattua haasteeseen Gabriel pisti pökköä pesään kahden tunnin päästä Jussi Hauta-Aho -nimisellä kappaleella. Jussi Hauta-aho on Kuben oikea nimi. Mikael Gabriel myöntää, että kappaleen nimellä oli tarkoituskin mennä henkilökohtaisuuksiin.

- Ehkä sekin oli dissi pelkästään, koska jengi ei varmaan tiedä sen oikeaa nimeä. Sen takia halusin laittaa Kuben oikean nimen siihen. Kyllähän siinä oli tarkoituskin mennä henkilökohtaisuuksiin, kyllähän hänkin meni henkilökohtaisuuksiin, kun puhui omassa kappaleessaan minusta, Gabriel kommentoi.

"Menikö noin pahasti tunteisiin?"

Kube jätti vastaamatta Gabrielin viimeisimpään kappaleeseen ja sen sijaan kommentoi sitä tiukasti Facebook-sivullaan.

"Huku sun materiaaliin, tukehdu sun grillseihin ja jatka sun poppi uraas, mä en aijo käyttää yhtäkään lainii enää suhun. Adi L Hasla sen sijaan otti homman haltuun ja tais siin kannes olla muitaki naamoja. Venaan et jengi tuhoo sut fuccboi hahaha", Kube kirjoittaa Facebook-statuksessaan.

- Kyllähän se vähän siinä jo hävisi, kun kirjoitti siihen mun biisin alle ettei näe enää syytä vastata ja seuraavana päivänä kirjoitti pitkän Facebook-statuksen, missä se vastasi biisin väittämiin. Jos se tekisi vielä biisin, niin ehkä se nolaisi siinä enemmän itsensä. Tai ehkä se jo vähän nolasikin itsensä pelkästään kirjoittamalla sen Facebook-statuksen, koska sehän se oli ensimmäinen joka sanoi: ”Älä huutele netissä, vaan mennään koppiin”. Sitten kun mentiin koppiin, se alkoi huutelemaan netissä.

- Ihan sama onko ne Kuben sanomat asiat totta siinä sen biisissä, en lähde avaamaan niitä jengille. Sitten jos lähden avaamaan niitä, jengi miettisi miksi ylipäätänsä avaan niitä niille ja kysyisi: "Menikö noin pahasti tunteisiin?".

Vastaus kahdessa tunnissa

Mikael Gabriel otti räppärinä tiukan linjan saatuaan Kuben vastauksen ja alkoi välittömästi työstämään uutta biisiä. Sen tekeminen ja julkaisu kesti yhteensä kaksi tuntia, mutta piti sisällään paljon työtä.

-  Vastasin siihen biisiin kahdessa tunnissa. Eli kahden tunnin aikana kuuntelin Kuben biisin, kirjoitin omat sanat. Biisi ei ollut edes normaalin biisin mittainen, vaan hyvin paljon enemmän: siinä oli kaksi erillistä biisiä. Lisäksi laitoin sen nettiin, kävin ottamassa kuvan Kuben talon edessä ja jätin kolikoita Kuben talon eteen, niin kuin sanoin siinä biisissä. Kuka tämän biiffin voitti? Minä vastasin kahdessa tunnissa, Gabriel toteaa.

Räppikinaan on osallistunut Kuben puolelta myös Adi L Hasla, joka julkaisi Youtube-kanavallaan dissausvideon Gabrielista. Myös Rekami ja Ghettomasa ottivat osaa Kuben ja Mikael Gabrielin väliseen biiffiin. Kaksikko julkaisi Soundcloudissa kappaleen Kyl Ne Tietää, jossa kyseenalaistetaan Kuben tekemisiä.

"Pihvit on itkemistä somekanaval, kun tuut taloon sä kelpaat meille korkeintaan oven avaajaks. En droppaa nimees, ei kiinnosta roska lobbaaminen, yhen hitin ihme, josta ei tehny ku murto-osan ite. Dissaat Miklua, mitä vittua?", biisissä räpätään.

- Tämä on räppiä. Tää on siistiä just tämän takia. Silloin kun ottaa liian ison palan, niin siihen kannattaa valmistautua, Gabriel kuittaa.

Lue myös: Salkkareiden Esko Kovero: "Ihminenhän minäkin vain olen"

Kilpailut

Uusimmat