Kuva: Handout/AOP

Suomalaisjuontajat muistelevat pahinta mokaansa: "Olin varma, että nyt tulee potkut"

02.04.2016 15:15 - Rea Tallgren

Juha Valvio ja Vappu Pimiä muistavat uraltaan yhden tempauksen, joka olisi kenties saanut jäädä tekemättä.

Elettiin vuotta 2007. Juha Valvio ja Vappu Pimiä juonsivat The Voicella yhteistä ohjelmaa. Televisiossa pyörivät noin päivinä kauniit kahvimainokset, jossa rauhallinen pianonmusiikki säesti suomalaisten, eri alojen ammattilaisten työtä, josta he kertoivat mainoksissa ylpeästi ja onnelliselta kuulostaen. 

- Tunteella ja taidolla tehdään myös Pauligin Juhla Mokka, mainoksissa todettiin. 

Valvio ja Pimiä saivat idean - mikseivät he tekisi omaa mainostaan samalla kaavalla, mutta kieli poskessa? Idea kulminoitui äänellisesti hienosti toteutettiin, Pauligin mainoksia matkivaan pätkään, jossa rauhallisella äänellä puhuva kertoja kiipeää korkeaan torniin, ja kuvaili maisemia. 

- "Se tunne, kun avaat salkun, ja alat ruuvata asetta kasaan...", oli ensimmäinen kohta, jossa kuuntelija saattoi arvata, että kyseessä oli pila. Ammatiksi vitsiin oli nimittäin valittu palkkamurhaajan vaativa pesti. 

- Me olimme itse aivan fiiliksissä tuosta konseptista, Pimiä selittää. 

Ikävä puoli oli se, että Valvio ja Pimiä eivät vielä tienneet samaanaikaan tapahtuneista kouluammuskeluista heidän soittaessaan vitsimainoksen. 

- Ihan ensimmäiseksi ymmärsin, että nyt ei mennyt ihan putkeen, kun ohjelmajohtaja tuli sanomaan, että nyt ei ollut hyvä juttu. Olin varma, että nyt tulee potkut, Valvio muistelee. 

Palautetta alkoi sataa asian tiimoilta. Kaksikko saikin tempauksen johdosta esimieheltään tiukan ukaasin, että jatkossa häneltä pitäisi kysyä ennen vastaavia juttuja. Lisäksi Paulig lopetti Voicella mainostamisen. 

- Kyllä jos nyt asiaa lähtisin uudelleen tekemään, ja olisin tiennyt ammuskeluista, en varmasti ihan tuolla kulmalla lähtisi toteuttamaan, Valvio summaa. 

Kilpailut

Uusimmat