Kuva: Mikko Räsänen

Anssi Kela: Lopetin rakkaan harrastukseni, koska se alkoi mennä överiksi

15.04.2016 09:15 - Senni Loikala

Muusikko kertoo illan Elastinen feat. -jaksossa, ettei karting-onnettomuuteen joutuminen saanut häntä elämään turvallisesti. Päätös jättää mikroautoilu syntyi myöhemmin.

Anssi Kela, 43, unelmoi lapsena tulevansa jonain päivänä formulakuskiksi. Myöhemmin hän alkoi harrastaa kartingia eli mikroautoilua. Kela joutui pahaan onnettomuuteen testiajoissa ja joutui sairaalaan selkäleikkaukseen. Kela muistelee Elastinen feat. -ohjelmassa, miten kova paikka tuo oli.

- Siinä joutui miettimään, kun makasi sairaalassa, että makaan tässä sitä varten, että yritin ajaa radan kakkosmutkan painamalla kaasua pikkusen aikaisemmin ja kierrosaika olisi ollut kymmennyksen parempi. Sairaalassa ajattelin, että onko tässä järkeä.

Onnettomuuden jälkeen Kela harkitsi kartingin lopettamista. Sitä hän ei kuitenkaan tehnyt.

- Ajattelu kääntyi aika nopeasti niin päin, että elämä on loppupeleissä kuitenkin dorkien juttujen tekemistä varten, Kela tuumaa.

- Jos siinä kohtaa olisi alkanut hannaamaan, että nyt eletään turvallisesti ja kaikki hölmöily pois, niin kyllä se vanhempana olisi kaduttanut todella raskaasti, että minulla olisi ollut tuollainen kortti, mutta en olisi katsonut sitä.

Kartingista tuli liian tärkeää

Vuosien mittaan Kela tuli toiseen ratkaisuun, ja päätti lopettaa kartingin. Päätös ei kuitenkaan liittynyt pelkoon tai itsensä suojeluun.

- Koin, että jostain on luovuttava. Että elämänmeno ei oikein kestänyt sitä ja että täytyy miettiä elämän tasapainoa – että minulla karting alkoi olla sellaista, että se meni vähän överiksi. Lopetin sen ihan seinään sitten, Kela sanoo.

Illan Elastinen feat. -jaksossa Kela palaa karting-radalle ja tekee yhteisen Voitais Välillä Elää -kappaleen Elastisen kanssa.

(kuva: MTV3)

Elastinen feat. -ohjelma tulee perjantaisin MTV3:lta klo 20.05.

Lippuja ELASTINEN FEAT. -konserttiin pääset ostamaan tästä.

Lue myös: Elastinen fanittaa salaa herkkää suomalaislaulajaa: "Saa rauhoittumaan"

Kilpailut

Uusimmat