Kuva: Fotolia

Järkyttävä tutkimus julki: Liki jokainen kissa haluaisi tappaa omistajansa

05.11.2015 10:03 - Rea Tallgren

Edinburghin yliopisto selvitti tutkimuksessaan hurjia faktoja kotimme suloisista kehrääjistä. Jos kissat olisivat suurempia, he saattaisivat yltää kuolettaviin tekoihin.

Monet kissanomistajat vitsailevat kissojensa näyttävän monesti siltä, kuin ne vaanisivat heitä tarkoituksenaan tehdä heille todellista vahinkoa. He saattavat tietämättään olla yllättävän lähellä totuutta. 

Edinburghin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan kotikissoilla ja heidän villeinä elävillä isoimmilla sukulaisillaan on edelleen yllättävän paljon yhteisiä piirteitä. Tällaisia ominaisuuksia ovat muun muassa neuroottinen käyttäytyminen, dominoinnin tarve ja aggressiivisuus. Eniten samoja ominaisuuksia kotikissojen kanssa esiintyi Afrikan leijonilla, lumileopardeilla ja puuleopardeilla. 

Tutkijoiden mukaan isojen kissojen lisäksi myös kotikissat kokevat monesti ahdistusta, ovat epäluuloisia ja saattavat pelätä ihmisiä, vaikka ovatkin heidän keskellään kasvaneet. Tutkijat summaavatkin, että mikäli kotikissat olisivat isompia, olisi niillä halu ja kyky tappaa omistajansa - ja sen ne myös todennäköisesti saattaisivat tehdä. 

Lue myös: Jättisilmäinen kissa sulattaa sydämiä netissä - silmät ruokalusikan kokoiset

Lähde: Orlando Sentinel 


Kilpailut

Uusimmat