Kuva: Senja Rapila

Nikke Ankaran uusi kappale kertoo rakkaudesta ja epätoivosta: "Luulin, ettei siitä ole enää paluuta"

03.08.2016 14:30 - Senja Rapila

Uusi Mona Lisa -kappale on saanut lahtelaisräppärin tunteet pintaan.

Yksi Suomen nousevista räppinimistä, eli lahtelainen Nikke Ankara, julkaisi tänään uuden singlensä, joka johdattaa kuuntelijat uuden, ehkä vielä tämän vuoden puolella julkaistavan albumin syvyyksiin. 

Vaihtoehtoja sinkkukappaleiksi oli muutamia, mistä yksi oli iloinen rallattelukappale kuten monet Ankaran muista kappaleista. Tuottaja ja itse artisti kuitenkin halusivat vaihtelua ja ottivatkin seuraavaksi sinkuksi vakavamman kappaleen, joka tunnetaan nyt nimellä Mona Lisa.

Ankara kertoo, että kappale syntyi pikkuhiprakassa keikkabussissa. Kriittinen elämäntilanne synnytti tunteelliset sanoitukset, jotka ovat tehneet Mona Lisa -kappaleesta huomattavasti erilaisen kappaleen, mitä artistilta on aiemmin kuultu.

- Kun sain kappaleen käsiini, minulla oli sopivasti siinä aika kriittinen tilanne, että oli vähän kriisi päällä likan kanssa. Tunteet pinnassa kirjoittelin sen biisin, Nikke Ankara kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

- Kappale kertoo siitä, kun oli todella vaikeaa aikaa mimmin kanssa ja luulin, ettei siitä ole enää paluuta, että se homma on ihan kuopattu. Siinä oli vihaiset ja surulliset fiilikset, mitkä välittyvät kyllä siitä biisistäkin. Ja haikeat tietenkin.

Lopulta kappaleelta välittyvä tilanne saatiin pelastettua, vaikka suhteen korjaamisessa menikin hetki. Ankaran mielestä kappale on kuitenkin yksi vaikeimmista kappaleista, mitä hän on koskaan tehnyt. Lisäksi nopeat räppiosiot ja kappaleen sävel tuovat sen esittämiseen haasteita.

- Voin vain kuvitella, että livenä tuota on tosi vaikea vetää. Minua jouduttiin todella paljon myös neuvomaan siitä, miten ne laulut menevät. Siistit fiilikset on kuitenkin, tämä on taas erilaista, hän toteaa.

- Tein nuorempana tosi vihaista räppiä, mutta en nyt levydiilin aikana tehnyt mitään vihaista meininkiä, niin sitten siinä puretaan vähä sitä vihaa sillä äänensävyllä. Se on siistiä, kun Mona Lisa on erilainen kuin muut kappaleet, mitä minulla on ollut aikaisemmin.

Lue myös: Hiphopin kaksi suurinta nimeä tekevät yhteisalbumin

Lue myös: Onko tuore Brittiräppäri maailman nopein? Haastaa Eminemin

Kilpailut

Uusimmat