Kuva: Senja Rapila

Robinin uuden kappaleen taustalla surullinen ajatus: "Tuli todella yksinäinen olo"

07.11.2016 16:15 - Senja Rapila

Suomalaisten suosikkipoppari julkaisi perjantaina uuden sinkun, jonka pohjimmainen idea on ajateltua syvällisempi. Kappale käsittelee oikean ja aidon ihmiskontaktin tärkeyttä.

Ensikuuntelulta Robinin, 18, uusi kappale Jotain Aitoo saattaa kuulostaa monen mielestä rakkauslaululta, mutta nuori artisti kertoo Voice.fi:lle, että kappaleen takana on paljon huolestuttavampi ajatus.

- Idea lähti siitä, kun kaikilla on nykyään nämä puhelimet kädessä. Ihminen tarvitsee jotain aitoa, joka on se toinen ihminen. Se toinen ihminen on se, jolle voit oikeasti puhua. Voit koskettaa sitä ja se kuuntelee sinua. Se voi olla perheenjäsen, se voi olla kaveri tai ihan kuka vaan, Robin toteaa.

- Kävelin kerran kadulla ja pysähdyin hetkeksi seisomaan paikoilleni. Katsoin, kun kaikki vain kävelivät ohitseni tuijottaen puhelimiaan. Minulle tuli todella yksinäinen olo. Tuokin saattoi olla joku kaverini, mutta hän ei huomannut minua siksi, että tuijotti vain puhelimensa näyttöä. Ihan itsekin samaistun tähän, mutta se on mielestäni aika huolestuttavaa.

"Ihmisistä tullut arempia"

Robinin mielestä some-kulttuuri heijastaa myös nykyajan käytöstapoihin. 

- Ihmisistä on tullut mielestäni vähän ujompia ja arempia, koska he näkevät kaiken, mitä sosiaalisessa mediassa tapahtuu.. eikä se välttämättä ole aitoa. Kaikkia kuvia ja tietoa on saatettu muokata älyttömästi. Ihmisille luodaan sellainen omanlainen mielikuva tuolla somessa, mitä se ei todellisuudessa olekaan.

- Oikeassa elämässä sen toisen ihmisen kohtaaminen saattaa olla nykyään todella vaikeaa, joten he mieluummin valitsevat sen, etteivät he juttele, vaan katsovat mieluummin puhelinta. Biisin toisessa versessä lauletaankin, että: "Vaikka nyt hymyilen, niin kestätkö sä sen". Tarkoitan, että kun katson jotain silmiin, kääntyykö se pois vai kestääkö se sen.

Vaikka kappale onkin vakavampi, halusi hän tehdä siitä tanssittavan. Siksi Robin houkutteli projektiin mukaan vanhan yhteistyökumppaninsa Jurekin, joka on tehnyt yhteistyötä Robinin kanssa jo Boom Kah -albumilla. Jotain Aitoo -kappaleen on sanoittanut Jurek ja Henna Sarriola.

Voit kuunnella Robinin uuden Jotain Aitoo -kappaleen alapuolelta.

Lue myös: Robin 18-vuotissyntymäpäivänsä aamuna: "Kun heräsin, mikään ei ollut muuttunut"

Lue myös: Robin mukana uudessa televisio-ohjelmassa - "Kuvaaminen oli ihan tuskaa"

Kilpailut

Uusimmat