Kuva: Senja Rapila

IL: "Profeetat on Elastisen pelastus" - keikkapalkkio huimaa päätä!

05.04.2017 07:33 - Senni Loikala

Räppärit tienaavat kesän festivaaleilta jopa 100 000 euroa keikalta, arvioi asiantuntija Iltalehdelle.

Profeetat-duon eli Cheekin, oikealta nimeltään Jare Tiihosen, 35, ja Elastisen, oikealta nimeltään Kimmo Laihon, 35, keikkapalkkiot huimaavat takuulla monen päätä. Musiikkialaa läheltä seuraava asiantuntija arvioi Iltalehdelle, että kesäfestivaaleille suuntaavan kaksikon keikkapalkkio pyörii 80 000 - 100 000 eurossa.

- Siihen ei pääse Suomessa kukaan muu. Ei tällaisiin summiin ole aikoinaan päässyt kuin HIM tai vastaavat, jotka ovat tehneet yhden keikan kesässä, asiantuntija kertoo.

Ensi kesänä Profeetat esiintyvät seitsemällä eri festivaalilla, jolloin räppäreiden tulot nousevat parhaimmillaan jopa 700 000 euroon.

- Viime kesänä Cheek veti yli 50 000 euron keikkapalkkioita festareilta. Cheekin myyntiarvo on festareille niin suuri, että hän pystyy rahastamaan tällaiset summat.

Asiantuntijan mukaan Elastisen keikkapalkkiot eivät yksinään yllä samalle tasolle.

- Profeetat on Elastisen pelastus. Cheekin suosio pystyy vetämään kovia palkkioita yksinkin. Elastisella sen sijaan ei ole tullut pitkään aikaan omaa hittimusaa, joka soisi aktiivisesti radiossa. Yksin esiintyessään Elastinen voisi saada festarikeikasta 15 000 euroa, asiantuntija arvioi.

Täytyy toki muistaa, etteivät keikkapalkkiot mene yksin räppäreille. Suurista palkkioista kaksikko maksaa esimerkiksi työntekijöidensä palkat, majoitukset, kuljetukset ja ruoat.

Lue myös: Profeetat kattavalle festarikiertueelle - katso ensi kesän kiertuepäivämäärät

Lue myös: Elastinen fanittaa salaa herkkää suomalaislaulajaa: "Saa rauhoittumaan"

Lue myös: Profeetat eli Cheek ja Elastinen lietsovat toisiaan studiossa: "Poikamaista nokittelua"

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat