Kuva: Fotolia

Uusi tutkimus kauhistuttaa synnyttäjiä: Välilihan pitäisi antaa repeytyä ilman viiltoa!

04.05.2017 18:15 - Senni Loikala

Muutoksesta olisi hyötyä naisille pitkällä aikavälillä synnytyksen jälkeen, kerrotaan tutkimuksessa.

Naiset olisivat tyytyväisempiä kehoonsa ja seksielämäänsä synnytyksen jälkeen, jos välilihan kirurgisen leikkauksen sijaan välilihan annettaisiin revetä luonnostaan synnytyksessä ja sitten parantua luonnollisesti, väitetään tuoreessa amerikkalaisen Michiganin yliopiston tekemässä tutkimuksessa.

Tutkimus on julkaistu International Journal of Women’s Health -lehdessä ja siitä uutisoi The Sun.

Tutkija ja lääkäri Lisa Kane Lown mukaan kirurginen viilto ja tikit genitaalialueella voivat kiinnittää enemmän huomiota alapäähän, kuin jos välilihan repeytyminen ja parantuminen olisivat tapahtuneet luonnollisesti. Moni nainen kiinnittää itse varsin tarkasti huomiota kehossaan tapahtuneisiin muutoksiin synnytyksen jälkeen, vaikka muut eivät niin tekisivätkään.

Myös parantuminen episiotomialeikkauksen jälkeen saattaa olla hitaampaa, kuin jos välilihan olisi annettu repeytyä ja parantua itsekseen.

Miten tutkimus tehtiin?

Tutkimukseen osallistui lähes 70 tuoretta äitiä. Tutkijat selvittivät, millainen heidän kehonkuvansa oli genitaalialueen osalta ja millainen heidän seksuaalinen itsetuntonsa oli. Kaikista huonoimmat tulokset raportoitiin äideiltä, joille oltiin tehty episiotomialeikkaus.

Episiotomialeikkauksella tarkoitetaan kirurgista toimenpidettä, jossa emätintä laajennetaan synnytyksen helpottamiseksi. Tämä tapahtuu leikkaamalla emättimen ja peräaukon välissä olevaa ihokudosta.

Viime viikolla uutisoimme, miksi naisia pyydetään välttämään työntämistä synnytyksen aikana. Pääset lukemaan puhuttaneen jutun tästä.

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat