Kohtalo puuttui peliin – perustin oman yrityksen ja hyppäsin pois turvallisesta maailmasta

14.01.2021 13:20 - Emilia Liinpää

Jaahas, jaahas! Siitähän on jonkin aikaa, kun viimeksi olen blogiini kirjoittanut! Toisaalta, parempi kirjoittaa vain silloin kun on asiaa, eikös? On pakko kertoa eräästä kohtalon sanelemasta asiasta, joka sai minut melkein uskomaan johonkin yliluonnolliseen.

Pakko tähän alkuun kerrata mitä oikeastaan on tapahtunut tässä reilun vuoden aikana ja miten todellakin kohtalo alkoi puuttua tulevaisuuteni peliin:

- Tammikuussa irtisanouduin töistäni, lähteäkseni huhtikuussa maailmanmatkalle

- Reissu meni pipariksi, mutta silti sitä jäi hetkeksi vielä miettimään, että entä jos kesällä pääsisi? Entä jos syksyllä pääsisi?

- Lopulta olimme valmiit päästämään matka-ajatuksesta irti (eipä siinä ollut muuta vaihtoehtoakaan :D ) ja aktiivinen työnhaku alkoi.

- Kuitenkin takaraivossani oli vahvasti ajatus, että en haluaisi palata siihen samaan oravanpyörään, jossa olin jo kymmenen vuotta ollut. Matkamme tarkoitus oli lähteä tekemään uusia asioita, myös työn puolesta. Miksi en toteuttaisi samaa Suomessa?

Kerran istuin ystäväni kanssa iltaa ja silloin tein päätöksen; minusta tulee yrittäjä. Sanoin sen ääneen ja skoolasimme asian kunniaksi - nyt se on päätetty. Saman tien, kun sanoin asian ääneen, sähköpostiini kilahti unelmieni palkkatyömahdollisuus. Pasmani menivät sekaisin!

Ihmettelin miten voi olla, että juuri tällä minuutilla minulle avautui mahdollisuus kivaan, turvalliseen ja mukavapalkkaiseen hommaan. Pohdin asiaa pitkään, palaisinko sittenkin tuttuun ja turvalliseen? Puhuin useiden läheisteni kanssa asiasta ja heidän mielipiteensä oli looginen: lähdet palkkatöihin ja alat rakentamaan yritystä siinä sivussa. Järkevää!

Loppujen lopuksi en uskonut ketään ympärilläni (hupsista), vaan halusin lähteä tykittämään täysillä eteenpäin. Tein päätöksen uudestaan: minusta tulee yrittäjä. Piste. Haluan päättää itse omista asioistani, tuoda omaa visiotani esille ja tehdä töitä joustavalla aikataululla, joustavista paikoista. Haluan kokea sen tunteen, kun on itse, omilla kätösillä rakentanut jotain ja se kantaa hedelmää.

No, ette usko mitä sitten tapahtui!

Seuraavana päivänä tästä TOISESTA päätöksestäni saan jälleen viestin, eräältä tutulta, joka kyseli mitä puuhastelen juuri nyt – hänellä olisi minulle freelancer-töitä. En voinut uskoa korviani! Ihminen, jolla ei ole mitään hajua mitä teen ja mitkä ovat suunnitelmani, päätti juuri nyt ottaa yhteyttä. Juuri, kun olin väistänyt oravanpyörähoukutuksen toisen kerran!

Ensimmäinen asiakkuuteni oli siis saapunut – tämä oli toden totta oikea suunta. Kohtalo puuttui peliin.

Koko syksyn suunnittelin, rakensin ja hioin pientä yrityksenpoikastani ja maanantaina lanseerasin sen julkisesti. Jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa, yritykseni nettisivut löytyvät täältä: www.ohmycreative.fi

Kaikkien näiden kokemusten jälkeen voin todellakin allekirjoittaa sen kaikista imelimmän kliseen: usko unelmiisi ja homma etenee mallikkaasti (vai miten se nyt sanotaan). Uskalsin ottaa riskin ja en voisi olla tyytyväisempi. Jokaisena päivänä viime syksystä lähtien olen herännyt täynnä intoa, uteliaisuutta ja jännitystä. En ole koskaan herännyt samalla tavalla uuteen päivään aikaisemmin. Jokainen päivä tuntuu uudelta seikkailulta.

Mitä jos sinä kokeilisit tehdä elämälläsi juuri sitä mitä haluat, JUST NYT?

 Laita ihmeessä seurantaan myös yritykseni Insta: @ohmycreative_helsinki

ja meikämandon siviiliedesottamuksiahan näkee tuttuun tapaan täältä: @emiliabtwn

Laita viestiä ja jutellaan sun unelmista ja ajatuksista!

Mielettömän ihanaa viikkoa kaikille <3

- Emmi

Kommentoi