Kuva: Fotolia

Hurja video leviää netissä: Nainen pelastui varmalta kuolemalta hyppäämällä palavasta kerrostalosta

21.04.2016 11:30 - Joose Koskiranta

Ohikulkijoiden nokkeluus auttoi vaaratilanteessa.

47-vuotias espanjalaisnainen selvisi täpärästi kuolemalta lauantaina, kun hänen kerrostaloasuntonsa syttyi tuleen Espanjan Cedeirassa.

Kolmannessa kerroksessa asuva nainen oli koittanut paeta etuoven kautta, mutta sakea savu esti hänen yrityksensä. Ainoa pelastautumiskeino oli hypätä ulos ikkunasta.

- Näin hänen vartalonsa roikkuvan puoliksi ikkunan ulkopuolella. Muuta en nähnyt, sillä koko rakennus oli savun peitossa, kertoo tilannetta seurannut taksikuljettaja Antonio Rey.

Kekseliäät ohikulkijat naisen pelastuksena

Palon sattuessa naisen poikaystävä oli lenkittämässä pariskunnan koiria. Rakennuksen ulkopuolelle kokoontuneet huolestuneet ohikulkijat olivat löytäneet suuren lakanan, joka avulla he ottivat putoavan naisen kiinni.

Naisen alastullessa lakana repesi ja hänet vietiin sairaalaan rintakipujen takia. Jos hän olisi tippunut paljaalle kadulle, hän olisi varmasti kuollut, arvioi paikallinen palokunta.

Pelastuslaitos ylistää pelastajia

Paikallinen pelastuslaitos ylistää ohikulkijoiden nopeaa reagointia, mutta painottaa, että palon sattuessa oikea tapa on sulkea huoneessa olevat ovet ja tiivistää ne märillä vaatteilla tai pyyhkeillä jos mahdollista. Sen jälkeen on suositeltavaa avata ikkuna ja odottaa pelastustyöntekijöiden apua.

Uskaltaisitko sinä hypätä kolmannesta kerroksesta? Katso täpärä pelastuminen alla olevalta videosta.

Lue myös: The Girl on the Train -elokuvan traileri nostaa niskavillat pystyyn - katso kuumottava video

Lähde: EkstraBladet

Kilpailut

Uusimmat