Kuva: Fotolia

Gynekologit varoittavat uutuustrendistä: Älä laita ampiaispesää vaginaasi!

01.06.2017 10:45 - Karoliina Kotala

Osa naisista tuntuu olevan valmis tekemään mitä tahansa nuorentaakseen vaginaansa.

Uutisoimme hiljattain huolestuttavasta ilmiöstä, jossa synnyttävät naiset pitävät istukan vauvassa kiinni niin kauan, että istukka irtoaa itsestään. Nyt lääketieteen asiantuntijat varoittelevat naisia tuoreesta trendistä, joka kuulostaa vähintäänkin yhtä hämmentävältä. Jo pitkän perinteen mukaan erilaisia luonnonantimia on käytetty terveyden kohentamisessa ja tälläkin kertaa vastaavasta toiminnasta on kyse.

Lukuisat naiset ovat hurahtaneet hoitomuotoon, jossa ampiaisen pesä jauhetaan tahnaksi ja tahnaa laitetaan vaginaan. Osa luontaistuotteita- ja hoitoja tarjoavista sivustoista markkinoi kyseistä keinoa erinomaisena tapana puhdistaa, tiukentaa ja nuorentaa vaginaa sekä parantaa seksielämää. Eräällä nettisivulla keinon vannotaan jopa ehkäisevän kohdunkaulan syöpää ja pesät onkin joiltain sivuilta jo myyty loppuun.

Muun muassa gynekologi Jen Gunter kuitenkin varoittelee kokeilemasta kyseistä luonnonhoitoa.

- Tahnan laittaminen vaginaan kuivattaa vaginaa ja voi aiheuttaa hankausta seksin aikana ja tuhoaa vaginan omaa bakteeristoa. Myös HIV-viruksen tartunnan riski voi nousta, Gunter varoittelee.

Gunter myös kertoo vaginan olevan itsestään puhdistuva, joten naisten ei kannata laittaa vaginaansa mitään epämääräisiä tuotteita puhdistaakseen intiimialuettaan paremmin. Hälytysmerkit nousevat myös erään pesiä myyvän verkkosivun kuvauksesta, jonka mukaan ”tahna tuntuu kivuliaalta, mutta se johtuu vain pesän voimasta”.

Tahna valmistetaan omenamaisesta pallosta (englanniksi oak gal), joita muodostuu toisinaan tammen oksille ampiaisen munimisen seurauksena. Tammen sukuisilla puilla on Euroopassakin ikivanhat perinteet kansansaduissa ja -tarinoissa ja niitä on pidetty kautta aikain voimallisena puina uskonnoissa, joissa ne tunnettiin mahtavimpien jumalien asumuksena.

 Lue myös: Ikävä terveysongelma yleistyy naisilla kesäisin - syyt, jotka aiheuttavat virtsarakkotulehduksen

Lähde: The Daily Mail

Uusimmat