Kuva: Fotolia

Naisen silmästä tehtiin hurja löytö - melkein 30 piilolinssiä oli jäänyt silmään

17.07.2017 17:00 - Iiro Myllymäki - Luettu 3 935 kertaa

Nainen oli luullut, että epämukava tunne silmässä johtuisi silmän kuivuudesta ja naisen iästä.

Brittiläinen silmälääkäri Rupal Morjaria on kertonut hätkähdyttävästä löydöstä, joka tehtiin erään potilaan silmästä. 67-vuotias nainen oli tullut silmälääkärin vastaanotolle kaihileikkauksen takia, mutta käynti sai uuden käänteen, kun potilaan silmästä löytyi liki 30 piilolinssiä.

Potilas ei ollut tietoinen piilolinssien katoamisesta. Hän oli luullut, että epämukava tunne silmässä johtuisi kuivuudesta ja vanhasta iästä. Potilaan silmästä poistettiin ensin 17 piilolinssin muodostama ”sinertävä massa”, minkä jälkeen silmästä löydettiin vielä kymmenen piilolinssiä toisistaan erillään.

- Kukaan meistä ei ollut nähnyt vastaavaa. Olimme todella yllättyneitä, että potilas ei ollut huomannut niitä, koska tuollainen aiheuttaa paljon ärsytystä, lääkäri Morjaria kertoo.

"Hän oli shokissa"

Ei ole tietoa, kuinka kauan piilolinssit olivat ehtineet olla naisen silmässä. Potilas on kertonut käyttäneensä kertakäyttöisiä piilolinssejä 35 vuoden ajan, mutta hän ei ollut käynyt säännöllisissä optikon tarkastuksissa.

- Hän oli aika shokissa. Kun näimme hänet uudestaan kaksi viikkoa piilolinssien poistamisen jälkeen, hän sanoi, että hänen silmänsä tuntuivat paljon paremmilta.

Morjaria halusi tuoda tapauksen julkisuuteen, jotta ihmiset tajuaisivat säännöllisten silmätarkastusten tärkeyden.

- Piilolinssejä käytetään paljon, mutta jos niiden käyttöä ei tarkkailla kunnolla, käyttäjä voi päätyä saamaan vakavia silmätulehduksia. Nämä voivat johtaa jopa näön menetykseen, Morjaria sanoo.

Lue myös: Zombie-asun hurja piilolinssi vaurioitti teinin näköä - efektilinssien myyminen laitonta?

Lähde: Optometry Today

Arvostele artikkeli

Uusimmat