Kuva: YouTube

"Kuin spiraali ufo" - Tutkijat löysivät olettavasti maailman pisimmän eläimen

15.04.2020 16:45 - Milena Raappana

Maailman pisin eläin on 46 metriä pitkä.

Tutkijat ovat löytäneet Australian rannikon syvästämerestä eläimen, jonka uskotaan olevan maailman pisin. 

Siphonophorae on polyyppieläin, joka muodostuu useista yhdessä toimivista ja metsästävistä klooneista ja täten muodostavat pitkän nauhamaisen eliön. Tutkijoiden löytämä eläin oli The Guardian -julkaisun mukaan 46 metriä pitkä, mikä on kaksi kertaa pidempi kuin sinivalas.

Western Australia Museum -organisaation tutkimusta johtanut tutkija Nerida Wilson kertoi, että löytö tapahtui juuri, kun sitä vähiten odotettiin. Tutkimusalus sukelsi peräti 4439 metriin, mutta siphonophorae löydettiin 630 metrin syvyydestä aluksen palatessa takaisin pintaan.

- Suurin osa tutkijoista oli ajautunut ulos valvomosta. Pian sana levisi ja ihmiset tulivat tulvien valvomoon jakamaan innostusta. Oli upeaa nähdä tämä valtava organismi levittäytyneenä kuin spiraali ufo — Emme voineet uskoa, mitä näimme, Wilson kuvaili The Guardianille tilannetta.

Alta voit katsoa videon, jossa siphonophorae näkyy. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Löytö tehtiin suojellulla Gascoynen rannikon alueella. Wilsonin mukaan tämä kertoo katkoksesta valtamerten suojelun ja tuntemuksen välillä.

- Samalla kun suojelemme aluetta, meillä ei itseasiassa ole hajuakaan, mitä siellä elää. Halusimme todella paljastaa siellä asuvan uskomattoman biodiversiteetin, Wilson kuvailee. 

Lue myös: Maailman söpöin eläin? Some ihastelee pientä nisäkästä: "Ovatko nuo edes todellisia?"

Lue myös: Nainen luuli pelastaneensa pullean ja aggressiivisen "kissan" - tajusi erheensä seuraavana päivänä

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat